Antena 3 CNN Actualitate Faceţi cunoştinţă cu preşedintele care nu cheltuie aproape nimic din salariu. Cum şi-a triplat averea în 6 ani

Faceţi cunoştinţă cu preşedintele care nu cheltuie aproape nimic din salariu. Cum şi-a triplat averea în 6 ani

Faceţi cunoştinţă cu preşedintele care nu cheltuie aproape nimic din salariu. Cum şi-a triplat averea în 6 ani
Sursa foto: Foto: AFP / Mediafax
de S.T.    |    16 Noi 2012   •   17:24

Evo Morales, preşedinte de stânga al Boliviei, şi-a triplat averea de când a ajuns în fruntea ţării. Acesta nu cheltuie aproape niciun ban din salariu, a declarat vicepreşedintele Alvaro Garcia, citat de AFP.

Potrivit celor spuse de Garcia, preşedintele are un salariu de 15.000 bolivari(aproape 2.100 dolari), deţine o casă şi două terenuri. În plus, acesta a primit mai mlte ponchouri valoroase drept cadou.

Evo Morales a declarat, recent, că averea sa a crescut considerabil datorită numeroaselor ponchouri de alpaca şi lână pe care le primeşte cadou. Preşedintele bolivian susţine că un astfel de poncho valorează cel puţin 200 de dolari.

Vicepreşedintele bolivian a mai declarat că Morales beneficiază de alimente gratuite din partea preşedinţiei şi profită de statului de invitat, în timpul călătoriilor.

Guvernul bolivian a declarat recent că Morales, primul preşedinte de origine amerindiană al ţării, are o avere netă de 2,7 milioane de bolivari, respectiv 388.000 de dolari, într-o declaraţie oficială obligatorie.

La alegerile din 2006, valoarea bunurilor sale se ridica la 779.000 de bolivari (111.900 de dolari).

×
Subiecte în articol: evo morales presedinte
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close