Antena 3 CNN Actualitate Fermierii care dau foc la mirişte ca să-şi cureţe terenurile pierd subvenţiile de la stat

Fermierii care dau foc la mirişte ca să-şi cureţe terenurile pierd subvenţiile de la stat

Fermierii care dau foc la mirişte ca să-şi cureţe terenurile pierd subvenţiile de la stat
Sursa foto: Foto:guraialomitei.com
13 Mar 2012   •   07:15

Fermierii care dau foc la mirişte pentru a-şi curăţa terenurile vor pierde subvenţiile de la stat. Decizia a fost luată de Ministerul de Interne, Garda de Mediu şi APIA. Acolo unde nu există alta soluţie decât incendierea, este nevoie de aprobări speciale.

Peste 32 de mii de fermieri din judeţul Argeş, care îşi muncesc terenurile primesc subvenţii de la stat dar şi fonduri europene pe suprafeţele lucrate. Mai mulţi dintre aceştia au început să îşi cureţe pământurile dând foc resturilor de vegetaţie rămase de la culturile din anul trecut.

Pentru ca incendiile de vegetaţie să nu mai facă ravagii, autorităţile au hotărât să taie subvenţionarea celor care îşi curăţă parcelele folosind focul.

Există însă şi excepţii în care fermierii au voie să dea foc terenului, dar numai cu aprobări de la Garda de Mediu şi autorităţile locale.

În comuna Bradu, de lângă Piteşti, optzeci la sută dintre localnici primesc ajutor financiar de la stat pentru a-şi lucra terenurile. Unii dintre ei au găsit deja soluţia ca să-şi cureţe terenurile fără să piardă banii.

Decizia este valabilă până în primăvara anului viitor.

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close