Antena 3 CNN Actualitate FMI: Pensiile speciale ale militarilor nu vor depăși 350 de lei

FMI: Pensiile speciale ale militarilor nu vor depăși 350 de lei

FMI: Pensiile speciale ale militarilor nu vor depăși 350 de lei
Sursa foto: Foto: hypericum.wordpress.com
14 Noi 2012   •   17:27

FMI nu acceptă recalcularea pensiilor speciale. Acestea nu trebuie să depășească 350 de lei.

30,000 de militari, acei militari despre care vorbea premierul Victor Ponta săptămâna trecută când îl mandata pe Corneliu Dobrițoiu să discute despre problema acestora cu reprezentanții FMI.

Este vorba despre 30,000 de militari atât din SIE cât și din Ministerul de Interne și al Apărării Naționale cărora le-au fost recalculate greșit pensiile în anul 2010, de către guvernarea Boc.

De asemenea 160,000 de oameni din acest domeniu fie au primit bani mai puțini, fie li s-a mărit pensia, în funcție de contributivitate.

"După aplicarea noului sistem de calcul, majoritatea pensiilor speciale au crescut, cam peste 90% din acestea. Au fost însă şi cazuri în care unele pensii au scăzut, prin aplicarea aceluiaşi sistem. FMI a spus că revenirea la nivelul anterior pentru unele pensii ar însemna şi scăderea pensiilor pentru cei care au beneficiat de pe urma recalculării, şi care sunt mai mulţi. Recalcularea s-a făcut pe baza unor criterii stabilite prin lege şi este greu de reversat doar pentru unii, chiar dacă se înţeleg raţiunile electorale", au declarat surse apropiate discuțiilor.


×
Subiecte în articol: FMI pensii speciale
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close