Antena 3 CNN Actualitate Guvernul va cere acordul FMI să vândă Oltchim prin negociere cu un investitor, nu la licitaţie deschisă

Guvernul va cere acordul FMI să vândă Oltchim prin negociere cu un investitor, nu la licitaţie deschisă

Guvernul va cere acordul FMI să vândă Oltchim prin negociere cu un investitor, nu la licitaţie deschisă
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Oct 2012   •   23:30

Guvernul va solicita Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE) permisiunea ca viitoarea privatizare a Oltchim (OLT) să fie derulată prin negociere cu un investitor strategic şi nu prin licitaţie deschisă la care să vină oricine, a anunţat, marţi seara, premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.
   
Ponta a precizat la un post de televiziune că investitorul strategic va trebui să îşi asume datoriile combinatului, păstrarea locurilor de muncă, realizarea investiţiilor şi derularea negocierilor pentru Arpechim. El a admis că problema datoriilor Oltchim către AVAS va trebui rezolvată înainte de a iniţia noul proces de privatizare.
   
Premierul a susţinut că şi-ar dori la Oltchim şi un investitor american, englez sau francez, dar a precizat că investitorii din aceste ţări dispun deja de propriile combinate şi că doar grupul rus TISE s-a arătat interesat în mod concret.
   
În privinţa noii conduceri a Oltchim, şeful Guvernului a arătat că aşteaptă ca aceasta să rezilieze toate contractele cu firmele "căpuşe", să repornească secţiile care pot asigura o producţie "realistă", nu pe stoc, şi că colaboreze cu consultantul pentru ştergerea datoriilor combinatului şi pregătirea noii privatizări.
   
Întrebat cine este autorul planului guvernamental de "salvare" a Oltchim, premierul a arătat că principala parte a planului revine ministrului de Finanţe, Florin Georgescu, acesta beneficiind şi de sprijinul ministrului Economiei.
   

   

×
Subiecte în articol: Oltchim
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close