Antena 3 CNN Actualitate Hărţile STS în cazul accidentului aviatic din Apuseni AU RATAT locul prăbuşirii

Hărţile STS în cazul accidentului aviatic din Apuseni AU RATAT locul prăbuşirii

Hărţile STS în cazul accidentului aviatic din Apuseni AU RATAT locul prăbuşirii
Sursa foto: Foto: VideoNews
02 Feb 2014   •   10:33
Hărţile întocmite de STS în cazul accidentului aviatic din Apuseni au ratat locul prăbuşirii avionului. 
 
Jurnaliştii de la România Liberă au obţinut documentele pe care serviciul le-a pus la dispoziţia salvatorilor la scurt timă după accident. 
 
În acestea se vede clar că niciuna dintre ariile estimate de STS nu a cuprins locul în care Adrian Iovan a aterizat. 
 
STS preia de la operatorii de telefonie mobilă datele de localizare ale unui apelant, iar în cazul accidentului din Apuseni a avut la dispoziţie două celule de reţea din care a fost iniţiat apelul către serviciul de urgenţă 112. 
 
Este vorba despre antenele primilor doi operatori de telefonie mobilă din România ca număr de utilizatori. Aceştia furnizează STS-ului atît localizarea unui apelant în funcţie de antena prin care trece apelul, cît şi localizarea antenei în teren, dar şi caracteristici de transmisie a semnalului ale antenei. 
 
Pe baza tuturor acestor date, STS delimitează o zonă în care s-ar putea afla apelantul la 112. Una dintre hărţile întocmite pe baza acestor informaţii s-a apropiat destul de mult de locul în care s-a prăbuşit avionul condus de Adrian Iovan, însă nu a cuprins şi zona respectivă. 
 
Apelul iniţiat de medicul Radu Zamfir se afla la peste un kilometru distanţă de limita ariei delimitate de hartă. 
 
A doua localizare făcută de STS este la aproximativ şase kilometri de locul apelului. 
 
Potrivit jurnaliştilor de la România Liberă există trei explicaţii pentru acestă situaţie: fie informaţiile furnizate de operatorii de telefonie mobilă au fost incomplete sau eronate, interpretarea datelor de către STS a fost eronată sau datele furnizate de operatorii de telefonie mobilă şi softurile STS au fost în regulă, dar particularităţile geografice ale zonei şi suprafaţa mare acoperită de o singură antenă au dus la imposibilitatea localizării cu acurateţe.
 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close