Antena 3 CNN Actualitate Încă 30 de zile de arest pentru fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu

Încă 30 de zile de arest pentru fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu

Încă 30 de zile de arest pentru fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Mar 2015   •   17:52

Tribunalul Prahova a dispus luni prelungirea cu încă 30 de zile a măsurii arestului preventiv luată faţă de fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu şi luare de mită într-un dosar legat de finanţarea din bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, informează Agerpres.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au admis propunerea procurorilor DNA Ploieşti şi au dispus prelungirea arestării preventive a inculpatului Iulian Bădescu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.04.2015 până la data de 02.05.2015 inclusiv.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Iulian Bădescu a fost arestat preventiv la începutul lunii martie, el fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu într-un dosar instrumentat de DNA în care mai sunt urmărite penal sub control judiciar, pentru abuz în serviciu, secretarul Primăriei Ploieşti, Oana Iacob, şi jurista Iulia Alexandru.

La câteva zile după ce a fost arestat, Bădescu a demisionat din funcţia de primar al Ploieștiului, renunţând, de asemenea, la toate funcţiile pe care de deţinea în PSD Prahova şi în PSD Ploieşti, inclusiv la calitate de membru al acestui partid.

Potrivit DNA, în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, Bădescu a semnat, la data de 21.01.2013, un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară "Lupii Galbeni 2012" Ploiești și, la data de 28.06.2013, a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operaţiuni controlului de legalitate, regularitate şi încadrare în creditele bugetare şi a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (în trei tranşe) către asociaţie, deşi cunoştea că nu este legală.

Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma respectivă, precum şi obţinerea de către Asociaţia Comunitară "Lupii Galbeni 2012" Ploieşti a unui folos necuvenit de aceeaşi valoare, arată DNA.

×
Subiecte în articol: Iulian Badescu
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close