Antena 3 CNN Actualitate Internarea peste numărul de locuri, amendată cu până la 6.000 lei

Internarea peste numărul de locuri, amendată cu până la 6.000 lei

Internarea peste numărul de locuri, amendată cu până la 6.000 lei
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Iun 2011   •   21:49

Spitalele care internează mai multe persoane decât numărul de locuri disponibile, la fel ca şi cele care depăşesc numărul de paturi în saloane, riscă o amendă de până la 6.000 lei, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii (MS), informează Mediafax.

Aceeaşi sancţiune se aplică şi unităţilor sanitare în care nu funcţionează sistemele de încălzire şi de aer condiţionat.

O amendă de maxim 6.000 de lei este valabilă şi în cazul neasigurării, în fiecare secţie de spitalizare, a spaţiilor, circuitelor funcţionale şi a condiţiilor necesare pentru izolarea pacienţilor cu boli transmisibile, precum şi a celor cu receptivitate crescută la infecţii.
 
Propunerile sunt cuprinse în proiectul de Hotărâre de Guvern privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele legale din domeniul sănătăţii publice.

Proiectul prevede amenzi între 3.000 şi 6.000 de lei şi în cazul neasigurării în spitale, în condiţiile stabilite prin normele de igienă în vigoare, a unei rezerve de apă pentru consum uman care să asigure necesarul pentru o perioadă de minimum 12 ore.



×
Subiecte în articol: internare spitale amenda bolnavi
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close