Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, bilanţul a 100 de zile de mandat. Ce a postat preşedintele pe Facebook

Klaus Iohannis, bilanţul a 100 de zile de mandat. Ce a postat preşedintele pe Facebook

Klaus Iohannis, bilanţul a 100 de zile de mandat. Ce a postat preşedintele pe Facebook
31 Mar 2015   •   13:40

Preşedintele Klaus Iohannis a postat, marţi, pe Facebook bilanţul, în imagini, a 100 de zile de mandat. Bilanţul include vizitele externe, semnarea acordului privind finanţarea armatei, dar şi solicitarea către Parlament de a finaliza în această sesiune legi importante, precum cele electorale.

Klaus Iohannis susţine o conferinţă de presă, marţi, la ora 19.00, la Palatul Cotroceni, cu ocazia a 100 de zile de la preluarea mandatului.


“Azi se împlinesc 100 de zile de când sunt Preşedintele României. Această perioadă este un prim pas către România pe care o construim împreună”, se precizează în postarea preşedintelui Iohannis de pe Facebook.

Postarea este însoţită de un film care prezintă principalele acţiuni ale şefului statului, de la preluarea mandatului prezidenţial.

“La învestitură, mi-am asumat cele trei responsabilităţi constituţionale de preşedinte al României: apărarea naţională, securitatea ţării şi politica externă”, se arată în filmul cu bilanţul celor 100 de zile de mandat.

Filmul mai cuprinde imagini de la semnarea acordului politic privind creşterea finanţării apărării, întâlnirea cu Victoria Nuland, subsecretarul de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, vizita la sediul NATO de la Bruxelles.

De asemenea, au fost prezentate imagini de la întâlnirile cu liderii europeni, Iohannis arătând că în toate aceste întâlniri, a susţinut intrarea României în Schengen, “pentru că nu acceptă o Europă cu două viteze”. “Avem dreptul la prosperitate, ca oricare alt stat mebru UE”, se mai menţionează în film.

Şeful statului aminteşte şi participarea la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde “a atras atenţia că recuperarea banilor pierduţi de stat în urma actelor de corupţie este obligatorie, nu opţională”.

100 de zile de mandat prezidențialAzi se împlinesc 100 de zile de când sunt Președintele României. Această perioadă este un prim pas către România pe care o construim împreună.

Posted by Klaus Iohannis on Monday, March 30, 2015

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close