Antena 3 CNN Actualitate La ordinea zilei: Mitingul pentru unirea cu România îl irită pe Voronin

La ordinea zilei: Mitingul pentru unirea cu România îl irită pe Voronin

La ordinea zilei: Mitingul pentru unirea cu România îl irită pe Voronin
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Iul 2015   •   19:19

Dana Grecu a prezentat, la "La ordinea zilei", conţinutul scrisorii trimise de liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, către preşedintele Parlamentului European, pe tema "rolului distructiv jucat de România în destabilizarea Republicii Moldova".

Vladimir Voronin i-a trimis o scrisoare preşedintelui PE, Martin Schulz, în care afirmă că autorităţile române susţin acţiunile de divizare teritorială a Republicii Moldova şi promovează o politică de "încorporare" a acestei ţări.

"Un rol foarte distructiv în destabilizarea situaţiei în ţară, apeluri la divizare teritorială îl joacă autorităţile României şi aşa-numitele comitete pentru unificarea Basarabiei", susţine preşedintele PCRM, în scrisoarea trimisă lui Martin Schulz.
 
Mai mult, Voronin îi cere socoteală preşedintelui PE pentru faptul că România nu este taxată "pentru politica expansionistă şi de acaparare a Republicii Moldova".

"Din perspectiva relaţiei cu Republica Moldova, nici un politician român nu a avut altă idee în ultimii 25 de ani decât aceea de atragere a celui de-al doilea stat românesc în interiorul Uniunii Europene. Dacă acolo, în interiorul UE, ne vom apropia noi mai mult de Republica Moldova, asta va fi un proces firesc. (...) Mitinguri au fost şi vor mai fi în România, pentru Basarabia", a afirmat Radu Tudor, la Antena 3, arătând totodată că, cel puţin deocamdată, unirea este o dorinţă imposibil de realizat în planul real, cu influenţa masivă şi ultra-dominantă a Moscovei în viaţa politică.

Citeşte şi:


Iohannis, la întâlnirea cu Timofti: Republica Moldova îşi poate împlini destinul doar în Uniunea Europeană
 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close