Antena 3 CNN Actualitate "Litoralul românesc va fi PUSTIU". Scenariu de coşmar pentru români, dacă va începe explorarea gazelor de şist din Marea Neagră

"Litoralul românesc va fi PUSTIU". Scenariu de coşmar pentru români, dacă va începe explorarea gazelor de şist din Marea Neagră

"Litoralul românesc va fi PUSTIU". Scenariu de coşmar pentru români, dacă va începe explorarea gazelor de şist din Marea Neagră
de O.P.    |    20 Mai 2013   •   06:05

 Controversa gazelor de şist continuă în România. Fără prea multe informaţii de la autorităţi şi fără dezbateri publice, turiştii de pe litoral spun că plajele vor rămâne pustii dacă vor începe explorările în Marea Neagră.

Oficialul încearcă să-i liniştească pe cei nemulţumiţi de decizie şi spune că exploatarea gazelor de şist ar putea începe abia peste 5 ani, dacă va fi aprobată.

Mulţi turişti care vin la malul mării se tem că exploatarea gazelor de şist ar putea distruge litoralul românesc.

Organizaţiile neguvernamentale de pe litoral promit că vor protesta pentru a păstra nexploatate două dintre cele mai îndrăgite plaje de pe litoralul românesc: Vama Veche şi Costineşti.

Pe de altă parte, ministrul Economiei Varujan Vosganian a declarat că explorările americanilor de la Chevron nu afectează mediul. Mai mult de-atât, tehnologia ar putea avansa, iar riscul de poluare în urma exploatării ar urma să dispară complet.

Executivul susţine în continuare că gazele de şist ar putea să scape România de importurile ruseşti. La începutul acestei luni, autorităţile au dat avizul de mediu companiei Chevron pentru începerea explorării gazelor de şist în Dobrogea.

×
Subiecte în articol: Gaze de sist
Parteneri
Viktor Orban anunță că îl susține pe Klaus Iohannis pentru șefia NATO
x close