Antena 3 CNN Actualitate M.A.I.: Ordonanţa de urgenţă a Guvernului se aplică la referendumul din 29 iulie

M.A.I.: Ordonanţa de urgenţă a Guvernului se aplică la referendumul din 29 iulie

M.A.I.: Ordonanţa de urgenţă a Guvernului se aplică la referendumul din 29 iulie
10 Iul 2012   •   17:12

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) spune că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului potrivit căreia preşedintele este demis cu majoritatea celor care se prezintă la urne se aplică la referendumul din 29 iulie, scrie Mediafax.
   
Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a declarat, marţi, că referendumul va fi organizat în conformitate cu legislaţia în vigoare, precizând că aceasta este Legea 3/2000 corectată şi modificată prin OUG 41/2012.
   
"Vreau să fiu foarte clar şi precis: Ministerul Administraţiei şi Internelor, toate instituţiile implicate, Guvernul României nu pot organiza consultarea decât în conformitate cu legislaţia în vigoare, adică Legea 3/200 corectată şi modificată prin Ordonanţa 41/2012. Restul sunt comentarii", a spus Victor Paul Dobre.
   
Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, a declarat că referendumul din 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu se va desfăşura în baza Ordonanţei de Guvern, şi nu a iniţiativei legislative asupra căreia s-a pronunţat Curtea Constituţională.
   
Curtea Constituţională a decis, marţi, că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close