Antena 3 CNN Actualitate Merele de Voineşti au ajuns să fie mâncare pentru porci din cauza secetei

Merele de Voineşti au ajuns să fie mâncare pentru porci din cauza secetei

Merele de Voineşti au ajuns să fie mâncare pentru porci din cauza secetei
Sursa foto: Foto: VideoNews
04 Aug 2012   •   21:12

Celebrele mere de Voineşti au ajuns mâncare pentru porci din cauza secetei prelungite. Temperaturile toride au uscat frunzele pomilor, iar lipsa apei le-a stafidit. Şi strugurii riscă să ajungă stafide dacă nu plouă. Viticultorii sunt îngrijoraţi că productia se va injumatati. În consecinţă, vor dubla preţul.

Oamenii privesc neputincioşi cum munca lor este distrusă de secetă. Sunt nevoiţi să dea merele la animale. Aşa se face că celebrelele mere de Voineşti vor ajunge să fie o raritate pe piaţa românescă.

Mai bine de jumătate din livezi sunt compromise. Iar dacă nu va ploua în perioada următoare, va fi afectată şi recolta de anul viitor.

Pomicultorii de pe Valea Damboviţei au investit mai bine de 2.500 de euro pentru un hectar, iar acum se tem că au fost bani aruncaţi în zadar.

Şi strugurii au fost loviţi de secetă. Canicula i-a copt cu trei săptămâni mai devreme. Iar producţia mică, aşa cum se estimează, dublează preţul strugurilor la tarabă.

În 2011, producţia de struguri a României a fost de aproape 6 milioane de tone, dintre care doar 5 procente au reprezentat strugurii de masă.

 

×
Subiecte în articol: porci
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close