Antena 3 CNN Actualitate Mii de familii au rămas fără alocaţii pe ianuarie pentru că Guvernul a emis prea târziu actele normative

Mii de familii au rămas fără alocaţii pe ianuarie pentru că Guvernul a emis prea târziu actele normative

Mii de familii au rămas fără alocaţii pe ianuarie pentru că Guvernul a emis prea târziu actele normative
Sursa foto: Foto: Mediafax
04 Feb 2011   •   15:09

Mii de familii sărace din toată ţara se plâng că au pierdut alocaţiile pe luna ianuarie, din cauza executivului care a emis prea târziu actele normative pentru acordarea acestora. Pentru a fi siguri că reuşesc să ia ajutorul de la stat pentru luna februarie, oamenii au format cozi imense la uşile Direcţiilor Publice de Protectie Socială.

Numai în Târgu Jiu, peste 1.000 de familii cu venituri mici au pierdut alocaţiile familiale penrtu prima lună din an, din cauză că normele metodologice dictate de Guvernul Boc au fost publicate abia pe data de 19 ianuarie, susţin reprezentanţii Direcţiilor de Protecţie Socială.

În timp ce oamenii au rămas fără alocaţii, Ministerul Muncii pasează răspunderea chiar Direcţiilor de Protecţie Socială, care ar fi trebuit să pună formularele la dispoziţia oamenilor începând cu 21 ianuarie.

Din acest an, asistaţii sociali care au un venit pe membru de familie mai mare de 370 de lei nu mai primesc alocaţiile monoparentale sau complementare. Familiile sărace care încă se mai încadrează în aceste reglementări au de completat un munte de documente.

În Ploieşti, formularele pentru obţinerea alocaţiilor nu au fost tipărite nici până în prezent. Familiile monoparentale din Deva care doresc să primească alocaţia pentru susţinere mai au termen până în 20 februarie pentru depunerea dosarelor.

 

×
Subiecte în articol: alocatie familie Emil Boc
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close