Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii infirmă zvonurile: Nu am demisionat. Cer destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti (VIDEO)

Ministrul Sănătăţii infirmă zvonurile: Nu am demisionat. Cer destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti (VIDEO)

Ministrul Sănătăţii infirmă zvonurile: Nu am demisionat. Cer destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Aug 2010   •   14:40

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a infirmat, miercuri, zvonurile conform cărora şi-ar fi prezentat demisia din această funcţie în urma tragediei petrecute la Maternitatea Giuleşti. Surse medicale au declarat anterior că ministrul şi-ar fi depus demisia, dar că premierul Emil Boc ar fi refuzat să o semneze. Cseke Atilla a recunoscut că s-a gândit la această variantă, dar i-a cerut, în schimb, primarului Capitalei, să destituie întreaga echipă managerială a Maternităţii Giuleşti.

Ministrul Sănătăţii a declarat că, începând cu anul 2008, spitalul în care se află maternitatea respectivă se află sub administraţia şi managementul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti. Astfel, susţine Cseke Attila, Ministerul Sănătăţii nu poate exercita nicio atribuţie asupra spitalului, din punctul de vedere al posturilor de conducere.

"Nu putem interveni în ceea ce priveşte managementul acestui spital", a declarat Cseke Attila, adăugând că, în cazul Maternităţii Giuleşti, nu au existat probleme legate de lipsa unor medicamente sau a unor materiale sanitare, lucruri care au legătură directă cu Ministerul Sănătăţii.

"M-am gândit să demisionez"

În cadrul declaraţiei de presă, ministrul Cseke Attila a precizat că s-a gândit, într-adevăr, la varianta demisiei din funcţia pe care o ocupă, dar că a ales să nu acţioneze în consecinţă.

"M-am gândit (n.r. la demisie), nu azi, dar între a gândi şi a acţiona este o diferenţă", a spus ministrul.

Cseke Attila susţine că, în ceea de priveşte ministerul pe care îl conduce, acesta are doar o răspundere  morală în raport cu tragedia petrecută la Maternitatea Giuleşti.

"Alţii sunt cei care ar trebui să-şi dea demisia", a mai spus ministrul Sănătăţii.

5.000 de lei pentru părinţii bebeluşilor decedaţi

În cadrul aceleiaşi declaraţii de presă, ministrul Sănătăţii a anunţat că Guvernul a aprobat o hotărâre privind ajutorarea familiilor care au avut de suferit în urma incidentului de la Maternitatea Giuleşti.

"O familie cu un copil decedat va primit un ajutor de 5.000 de lei. Familiile cu copii grav afectaţi vor primi 3.000 de lei", a anunţat ministrul Sănătăţii.

Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală. 114 persoane au fost evacuate atunci din maternitate, dintre care 53 copii şi 61 de femei, acestea fiind duse la mai multe spitale din Capitală. Până la finalizarea anchetei, unitatea sanitară, aflată în administrarea Primăriei Capitalei, va rămâne închisă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii Cseke Attila
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close