Antena 3 CNN Actualitate Muftiul Cultului Musulman: Moscheea din Bucureşti va opri efectuarea slujbelor în locuri neautorizate

Muftiul Cultului Musulman: Moscheea din Bucureşti va opri efectuarea slujbelor în locuri neautorizate

Muftiul Cultului Musulman: Moscheea din Bucureşti va opri efectuarea slujbelor în locuri neautorizate
Sursa foto: Foto: in-islam.com
06 Iul 2015   •   17:27

Moscheea care urmează a fi construită la Bucureşti va uni comunitatea musulmană din Capitală şi astfel va exista un control al predicilor susţinute de imami şi vor dispărea slujbele ţinute în locuri neautorizate, spune muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Murat.
Acesta a explicat proiectul legat de moscheea din Bucureşti, spunând că această moschee va uni comunitatea musulmană ?i va împiedica desfăşurarea slujbelor religioase în locuri neautorizate.

"Ne-am dorit în primul rând să construim o moschee pentru a uni întreaga comunitate musulmană, pentru a împiedica efectuarea slujbelor religioase la anumite lăcaşe de cult care nu sunt autorizate, pentru a împiedica efectuarea slujbelor religioase cu ocazia sărbătorilor noastre pe stadioane şi, nu în ultimul rând, ceea ce este mult mai important din punctul meu de vedere, este pentru a avea un control asupra predicilor pe care le susţin imamii înaintea oficierii slujbelor religioase. De aceea am avut acest proiect şi sper să-l ducem la bun sfârşit, iar opina publică românească trebuie să înţeleagă că acest proiect va fi în beneficiul societăţii româneşti", a declarat muftiul.

Prin acest proiect vor dispărea lăcaşurile de cult neautorizate în care slujbele sunt ţinute de către imami care nu au pregătire profesională teologică.

"Ceea ce ne dorim este ca întreaga activitate religioasă din municipiul Bucureşti să se facă sub auspiciul instituţiei noastre, iar imamii care vin şi predică şi care oficiază slujbele să fie direct avizaţi de către noi şi de către Secretariatul de Stat pentru Culte. Cu diferite ocazii am amintit de existenţa unor lăcaşe de cult neautorizate şi care sunt în diferite cartiere din Bucureşti. Iată că odată cu construirea acestui lăcaş de cult toate acele lăcaşe de cult neautorizate la care îşi desfăşoară activitatea imami care nu au o pregătire profesională teologică şi care nu au diplomele acreditate de statul român vor dispărea", a spus Iusuf Murat.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close