Antena 3 CNN Actualitate Ne regăsim în topul celor mai muncitori europeni, dar fără mare folos. Noi şi cu bulgarii suntem cei mai ineficienţi

Ne regăsim în topul celor mai muncitori europeni, dar fără mare folos. Noi şi cu bulgarii suntem cei mai ineficienţi

Ne regăsim în topul celor mai muncitori europeni, dar fără mare folos. Noi şi cu bulgarii suntem cei mai ineficienţi
de S.T.    |    01 Oct 2014   •   10:08

Românii petrec multe ore la birou dar fără mare folos, arată şi cifrele Eurostat.

Ne regăsim în topul celor mai muncitori europeni, dar la capitolul performanţă suntem lanterna roşie, alături de bulgari. Fără nicio surpriză nemţii, deşi muncesc în fiecare săptămână cu 5 ore mai puţin decât noi, produc mult mai mult.

Românii muncesc 40 de ore pe săptămână, peste media europeană, de 38 de ore. Pe primul loc se află grecii cu aproape 42 de ore lucrate pe săptămână. Urmează bulgarii, polonezii şi slovacii. La polul opus se găsesc ţări bogate din vestul Europei. Olandezii lucrează doar 30 de ore pe săptămână, adică 6 ore pe zi în medie. Nu sunt singurii. Urmează danezii şi germanii cu 33 şi respectiv 35 de ore pe săptămână.

Dacă ne uităm la eficienţa cu care se folosesc aceste ore, lucrurile stau cu totul diferit.

Olandezii care petrec atât de puţin timp la serviciu produc cu 30% mai mult decât media europeană. Performanţe similare au luxemburghezii, francezii şi germanii. Noi şi cu bulgarii suntem cei mai ineficienţi europeni, cu 45 şi 43% din media Uniunii Europene. Mai bine stau ca noi letonii, polonezii şi estonienii.






×
Subiecte în articol: europeni
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close