Antena 3 CNN Actualitate Nici o femeie nu are voie să intre în acest loc din România. La intrare e scris un "Legământ de blestem"

Nici o femeie nu are voie să intre în acest loc din România. La intrare e scris un "Legământ de blestem"

Nici o femeie nu are voie să intre în acest loc din România. La intrare e scris un "Legământ de blestem"
de O.P.    |    18 Ian 2013   •   09:45

În acest loc din România nicio femeie nu are voie să intre. Chiar la poartă, pe o tablă mare scrie "Legătura de blestem" prin care le este interzisă femeilor intrarea în această mănăstire.

Manastirea se afla in comuna Muereasca, judetul Valcea. In aceasta sfanta manastire, regulamentul Sfantului Calinic, unic in felul lui, de a nu se manca niciodata carne in manastire, de a nu intra niciodata femei si de a se face slujba la miezul noptii pana dimineata, este pastrat cu strictete.

În anul 1857, în urma unei vizite pastorală, Sfantul Calinic vizitează Schitul Frăsinei, unde doreşte să dezvolte întreaga aşezare; dorinţa împlinită în anul 1859 când au început lucrările de construire a noului locaş.



Lucrările s-au desfăşurat destul de greu, având în vedere că atunci nu exista nici o cale de acces la mănăstire. Construcţia s-a realizat după planurile Sfântului Calinic şi cu concursul meşterului Costache, arhitectul său.

După sfinţirea noului aşezământ urmează şi organizarea lui administrativă. Sfântul Calinic dorea ca în noua ctitorie de la Frăsinei să fie introdusă pravila aspră care se practica în mănăstirile din Muntele Athos.

In acest scop aduce din Athos pe fostul sau ucenic, Policarp Nisipeanu, care vine insotit de doi ucenici, Silvestru si Lavrentie, primul hirotonit preot in Sfantul Munte, iar al doilea, diacon.

Slujbele de noapte începute prin Policarp şi ucenicii săi nu vor mai fi abandonate vreodată. Tot ca urmare a tradiţiei atonite, Sfântul Calinic opreşte intrarea femeilor în mănăstire, aşezand în acest scop în anul 1867 o piatră de legământ la circa doi kilometri de mănăstire, unde astăzi este o biserică şi dependinţe pentru cazarea femeilor.




×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close