Antena 3 CNN Actualitate Nou val de CUTREMURE în zona Izvoarele. Primar Slobozia Conachi: Populaţia a fost pusă în gardă

Nou val de CUTREMURE în zona Izvoarele. Primar Slobozia Conachi: Populaţia a fost pusă în gardă

Nou val de CUTREMURE în zona Izvoarele. Primar Slobozia Conachi: Populaţia a fost pusă în gardă
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Sep 2014   •   10:21
UPDATE: Primarul comunei Slobozia Conachi, Ion Neculau, a explicat, într-o intervenţie telefonică la News Magazine, că seisme de acest gen nu au mai avut loc din decembrie 2013 şi că populaţia este pusă în gardă. 
 
"De la 11 decembrie 2013 până acum nu s-au mai manifestat aceste mici cutremure. În ultimul timp au început să apară acele zgomote, care s-au acutizat în seara 18 spre 19, când INFP a înregistrat trei cutremure. Populaţia nu este îngrozită, dar este vigilentizată. De aproape un an de zile nu s-au mai manifestat, poate a fost doar un accident."
 
De asemenea, edilul a explicat că aparatele montate în zonă pentru a verifica sursa seismelor nu au concluzionat decât că sunt seisme care au legătură cu zona Vrancea şi că, deşi s-a speculat că ar fi cauzate de exploatări din zonă, specialiştii nu au putut confirma această teorie. 
 
Totuşi, primarul a explicat că specialiştii vor fi chemaţi din nou în zonă, dacă fenomenele "se vor acutiza". 

---
 

La un an de la sutele de cutremure care au îngrozit localnicii din satul gălăţean Izvoarele, coşmarul revine. De câteva nopţi, mai multe cutremure, ca nişte "bubuituri puternice sub pământ", zguduie întreg satul. 
 
Speriaţi, mulţi localnici nu mai închid un ochi noaptea de frică să nu se trezească sub dărâmături. 
 
Autorităţile locale vor sa ia din nou legătura cu experţii din Bucureşti care, anul trecut, au venit în satul pentru a căuta cauza fenomenului.
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close