Antena 3 CNN Actualitate O nouă TAXĂ pentru români. Cine şi cât va trebui să scoată din buzunare. "Ne-am inspirat de la alte ţări"

O nouă TAXĂ pentru români. Cine şi cât va trebui să scoată din buzunare. "Ne-am inspirat de la alte ţări"

O nouă TAXĂ pentru români. Cine şi cât va trebui să scoată din buzunare. "Ne-am inspirat de la alte ţări"
de O.P.    |    14 Sep 2012   •   06:02

Luxul se plăteşte! Cine are piscină, teren de tenis sau case moştenite, va plăti bani frumoşi la stat. Guvernul vrea să lărgească baza de impozitare şi va aplica principiul: cine are mai mult trebuie să şi contribuie mai mult.

Ministerul Finanţelor este decis să elimine excepţiile de la impozitare, pentru a aduna mai mulţi bani la buget. Inspirându-se din sistemele fiscale ale altor ţări, autorităţile vor urmări stocul de avere, pentru a determina nivelul de impozitare.

Cu alte cuvinte, cu cât averea este mai mare, cu atât creşte contribuţia la buget. Pentru a afla cât mai multe despre averile acumulate, autorităţile vor apela inclusiv la vecini.

Guvernanţii spun că ţinta nu vor fi persoanele cu venituri medii.

În privinţa caselor, cei care au mai multe proprietăţi în localităţi diferite scapă, în acest moment, de impozitare, din cauza bazelor de date diferite. Şi acest lucru se va rezolva, prin centralizarea tuturor informaţiilor într-un singur loc.

În acest moment România colectează numai 0,7% din Produsul Intern Brut din impozitul pe proprietate. Guvernul vrea să ajungem măcar la nivelul Poloniei. Aşa că cei care moştenesc o casă vor intra în sistemul progresiv de impozitare a proprietăţii.




×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close