Antena 3 CNN Actualitate Ofiţerii de Poliţie i-au prins cu copiuţe. Şapte candidaţi la bacalureat de la Liceul Bolintineanu, eliminaţi în urma probei de limba română

Ofiţerii de Poliţie i-au prins cu copiuţe. Şapte candidaţi la bacalureat de la Liceul Bolintineanu, eliminaţi în urma probei de limba română

Ofiţerii de Poliţie i-au prins cu copiuţe. Şapte candidaţi la bacalureat de la Liceul Bolintineanu, eliminaţi în urma probei de limba română
de S.T.    |    02 Iul 2013   •   20:16

Şapte candidaţi la bacalureat de la Liceul Dimitrie Bolintineanu au fost eliminaţi din examen, după ce asupra lor au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă la proba de limba şi literatura română.

Potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, decizia vine ca urmare a faptului că asupra celor şapte elevi "au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă - copiuţe, cărţi cu rezolvări, telefoane mobile etc".
   
"Dovezile au fost găsite în timpul percheziţiei corporale realizate de ofiţerii de Poliţie, care au descins în centrul de examen şi consemnate în procesele verbale transmise de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Percheziţiile au fost efectuate asupra a 41 de absolvenţi prezenţi la examen", mai precizează reprezentanţii ISMB.
   
Lucrările elevilor eliminaţi din bacalaureat vor fi anulate, potrivit sursei citate.

Dezvăluiri din dosarul şpăgii la bacalaureat. Fosta directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" a luat bani de la elevi

Ministrul Remus Pricopie a spus că nu se pune problema ca proba scrisă la Limba şi literatura română susţinută luni să fie reluată, precizând că în majoritatea centrelor de examen examenul s-a desfăşurat în condiţii bune, doar la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" fiind probleme "extrem de grave".
   
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus, marţi, reţinerea pentru 24 de ore a fostei directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală Costica Vărzaru, cercetată pentru trafic de influenţă.

Procurorii au cerut instanţei Tribunalului Bucureşti arestarea ei preventivă.

Premierul Ponta, despre scandalul de la Bacalaureat: "Dacă au fost comise fraude, este foarte bine ca autorii să fie pedepsiţi"

Cinci profesori din comisia de examen şi 32 de profesori supraveghetori la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au fost audiaţi luni la Poliţia Capitalei, în cazul suspiciunilor de fraudă la proba de Limba română a examenului de bacalaureat.

După ce au fost audiaţi, aceştia au fost lăsaţi să plece, singura reţinută fiind fosta directoare a liceului, Costica Vărzaru.

Citeşte şi


Greşelile gramaticale, o tradiţie în Educaţie. Şi Pricopie este certat cu limba română. Aveţi dovada aici



   

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close