Antena 3 CNN Actualitate Afaceristul Cătălin Chelu, prins în timp ce oferea mită chestorului Dan Fătuloiu. Valoarea mitei s-ar ridica la un milion de euro

Afaceristul Cătălin Chelu, prins în timp ce oferea mită chestorului Dan Fătuloiu. Valoarea mitei s-ar ridica la un milion de euro

Afaceristul Cătălin Chelu, prins în timp ce oferea mită chestorului Dan Fătuloiu. Valoarea mitei s-ar ridica la un milion de euro
Sursa foto: Foto: Financiarul
19 Noi 2010   •   17:30

Procurorii anticorupţie ancheteaza un caz al chestorului Dan Fătuloiu. omul de afacero Cătălin Chelu a fost prins in flagrant in timp ce ii oferea 50.000 de euro secretarului de stat de la MAI.

Chelu i-ar fi promis lui Fătuloiu două maşini de lux şi două vile. Valoarea totală a mitei s-ar fi ridicat la un milion de euro. Surse din interiorul DNA au confirmat informaţia.

Cătălin Chelu este cercetat penal într-un dosar economic, pentru devalidarea a 48 de societăţi comerciale.  Poliţiştii au oprit în trafic două maşini de lux în zona Pieţei Victoriei, în jurul orei 15:00. Într-una din maşini se afla omul de afaceri Cătălin Chelu, iar în cea de-a doua se afla Gabriel Constantinescu, un apropiat al lui Chelu, împreună cu soţia şi copilul său.

Cei doi au fost duşi la secţia de poliţie pentru audieri, iar maşinile lor au rămas în zona Victoria pentru a fi percheziţionate. În autoturismul lui Gabriel Constantinescu au fost găsite actele caselor şi o sumă importantă de bani.

Potrivit unor informaţii deţinute de jurnalistul Dan Bucura, plângerea împotriva omului de afaceri a fost depusă de secretarul de stat în urmă cu două luni, vineri efectuându-se doar flagrantul.

Dan Fătuloiu nu a putut intra în direct la Antena 3 până la finalizarea anchetei, dar a confirmat suma 50.000 de euro şi cele două maşini.

Fătuloiu se află la DNA, pentru a ajuta la finalizarea anchetei.

Acest scandal vine, după ce secretarul de stat MAI a anunţat, luni, că i-a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, demiterea lui Aurelian Şoric din funcţie, sub acuzaţia de management defectuos.

Ulterior, Dan Fătuloiu a cerut ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, demiterea din funcţie a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă.
"I-am spus ministrului că dacă nu îl demite, eu îmi dau demisia", a declarat Dan Fătuloiu.

Cătălin Chelu, prins în flagrant în timp ce îi oferea mită chestorului Dan Fătuloiu
 




×
Subiecte în articol: mita om de afaceri
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close