Antena 3 CNN Actualitate Ouăle provenind de la găini stresate se vor mai putea vinde până în iunie. Vezi care sunt cele mai scumpe ouă

Ouăle provenind de la găini stresate se vor mai putea vinde până în iunie. Vezi care sunt cele mai scumpe ouă

Ouăle provenind de la găini stresate se vor mai putea vinde până în iunie. Vezi care sunt cele mai scumpe ouă
Sursa foto: Foto: www.flickr.com
03 Ian 2012   •   22:50

Oul marcat 3 Ro, făcut de cele mai stresate găini, nu a dispărut de pe rafturi. În schimb, găinile care răspund de producerea lui o duc tot mai bine. De gura Uniunii Europene, producătorii români le-au mărit spaţiul în cuşti şi le-au creat şi câteva condiţii pentru un trai mai relaxat. Însă la raft, pe etichetă, au mai apărut câţiva bani în plus.

Cinci milioane de găini ouătoare are România. 25.000 îşi continuă viaţa stresantă până în iunie pentru că unii crescători nu au reuşit să le ofere confortul... legal. Până atunci, ouăle stresate vor ajunge în industria alimentară.

200 de milioane de euro au investit producătorii de ouă ca să îşi mai poată vinde de la 1 ianuarie ouăle 3 Ro în magazine. Un efort financiar de un cent pe un ou care acum se găseşte şi în preţ.

Cele mai scumpe ouă de pe piaţă sunt însă cele marcate cu 0, provenite de la găini crescute liber.

Păsările care produc ouăle 1 sunt şi ele crescute liber, dar nu primesc numai hrană ecologică. Găinile din următoarea categorie cresc în hale şi sunt hrănite cu furaje. Celor care produc ouă 3 tocmai le-a fost uşurată viaţă. 

 


×
Subiecte în articol: oua gaini conditii industria alimentara
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close