Antena 3 CNN Actualitate Părinţii denunţători, noi dezvăluiri: "Mi s-a spus că doamna învăţătoare nu poate fi înlăturată, că este o personalitate, SĂ-MI MUT eu copilul"

Părinţii denunţători, noi dezvăluiri: "Mi s-a spus că doamna învăţătoare nu poate fi înlăturată, că este o personalitate, SĂ-MI MUT eu copilul"

Părinţii denunţători, noi dezvăluiri: "Mi s-a spus că doamna învăţătoare nu poate fi înlăturată, că este o personalitate, SĂ-MI MUT eu copilul"
Sursa foto: Foto captura Antena 3
09 Ian 2014   •   19:05

Mama care a înregistrat-o pe învăţătoarea Dana Blându când le cerea părinţilor bani pentru cadouri a declarat, joi, după ce a fost audiată de poliţişti, că atunci când s-a adresat secretariatului şcolii i s-a spus că învăţătoarea nu poate fi înlăturată şi să-şi ducă copilul la altă şcoală, informează Mediafax.
   
La ieşirea de la Secţia 6 de Poliţie, unde s-a prezentat joi pentru a fi audiată în cazul învăţătoarei Dana Blându de la Şcoala nr. 10 din Capitală, femeia le-a spus jurnaliştilor că a predat înregistrările ce conţin discuţiile în care învăţătoarea le cere părinţilor bani de cadouri de Crăciun.
   
"Nu au fost niciodată suficiente cadourile pe care le-am cumpărat"

Ea a precizat că a luat decizia să dea presei înregistrarea, făcută într-o şedinţă cu părinţii, după ce iniţial s-a adresat secretariatului. "Mi s-a spus că doamna nu poate fi înlăturată, că este o personalitate, să-mi mut eu copilul", a spus femeia.
   
De la începutul anului şcolar, mama a plătit 500 de lei pentru achiziţionarea de rechizite, mobilier şi alte bunuri care ţin de activitatea şcolară, precum şi pentru cadouri de Crăciun, potrivit spuselor acesteia.
   
La întrebările jurnaliştilor, femeia a mai precizat că ştie că părinţii unor copii nu au dat aceşti bani, dar nu ştie dacă aceşti copii au fost defavorizaţi.
   
Întrebată dacă învăţătoarea le-ar fi impus părinţilor să-şi înscrie copiii la after school-ul ei, femeia a răspuns negativ, menţionând însă că învăţătoarea a sugerat că alte after school-uri ar fi proaste.
   
Ea le-a mai declarat jurnaliştilor că poliţiştii au fost interesaţi doar de aspectul material al acestei chestiuni, şi nu şi de jignirile adresate de cadrul didactic părinţilor.
   
Doi dintre părinţii elevilor de la clasa învăţătoarei Dana Blându au mai dat declaraţii la Poliţie, joi, din proprie iniţiativă, unul dintre aceştia afirmând, la ieşire, că de la începutul anului şcolar în curs a dat 600 de lei la şcoală, însă învăţătoarea nu ar fi cerut bani în mod direct. El a mai spus că, în opinia sa, părinţii nu au ce să-i reproşeze învăţătoarei în plan profesional, însă se simt profund jigniţi de atitudinea acesteia privind strângerea de bani.
   
Inspectorul şcolar general al Capitalei, Constantin Trăistaru, a anunţat, joi, că o decizie în cazul învăţătoarei Dana Blându de la Şcoala nr. 10 va fi luată după hotărârea Consiliului de Administraţie (CA) al unităţii de învăţământ, acesta urmând să se întrunească vineri.

Învăţătoarea şpăgară de la Şcoala nr. 10 din Capitală, Dana Blându, va fi cercetată penal, după ce plângerea în cazul său a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 2.

Femeia este acuzată că a cerut şpagă pentru cadourile de Crăciun.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close