Antena 3 CNN Actualitate Peste 1.000 de kilometri de cale ferată, scoși la licitație pentru închiriere

Peste 1.000 de kilometri de cale ferată, scoși la licitație pentru închiriere

Peste 1.000 de kilometri de cale ferată, scoși la licitație pentru închiriere
18 Sep 2014   •   18:20

Compania Națională de Căi Ferate 'CFR' organizează, vineri, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), licitație publică cu strigare pentru închirierea a 1.016,2 kilometri de cale ferată (29 secții CF), care aparțin infrastructurii feroviare neinteroperabile, informează AGERPRES.
Prin programul de închiriere a secțiilor de cale ferată neinteroperabilă, CFR respectă unul dintre angajamentele asumate în fața organismelor internaționale, subliniază compania.

"Gestionarii de infrastructură privați, care vor închiria una sau mai multe secții CF neinteroperabile, contribuie la menținerea transportului feroviar pe aceste trasee și la revigorarea sistemului feroviar', a declarat directorul general al CFR, Macarie Moldovan.

Potrivit unui comunicat al CFR, remis joi AGERPRES, durata de valabilitate a contractului de închiriere este de patru ani, iar criteriul de atribuire va fi prețul cel mai mare.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 septembrie, ora 9,00, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeași zi, la ora 10,00, la sediul Bursei Române de Mărfuri și pot participa persoane juridice române care au calitatea de operatori licențiați de transport feroviar, conform condițiilor menționate în documentație.

Ofertele se pot depune pentru una sau mai multe secții de circulație, aflate pe raza sucursalelor regionale de cale ferată București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Galați și Constanța.

×
Subiecte în articol: CFR
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close