Antena 3 CNN Actualitate Peste 300 de mii de euro, bani de la stat pentru confortul lui Traian Băsescu

Peste 300 de mii de euro, bani de la stat pentru confortul lui Traian Băsescu

Peste 300 de mii de euro, bani de la stat pentru confortul lui Traian Băsescu
16 Mai 2015   •   18:14

Peste 300 de mii de euro ne costă noua vilă în care fostul preşedinte Traian Băsescu se va muta în curând. De mai bine de patru luni, casa de aproape 400 de metri pătraţi este în renovare.

Nu va fi gata chiar la 1 iunie, dar pe la jumătatea lunii, Traian Băsescu va putea să plece de la complexul Scroviştea. Asta dacă va vrea şi nu va găsi alte motive pentru care să mai amâne  momentul mutării.

E forfotă mare la noua vilă atribuită fostului preşedinte Traian Băsescu. Muncitorii lucrează de zor ca să termine renovarea cât mai repede. În casa în care a locuit fosta soţie a lui Petre Roman, Mioara Roman, nu se mai făcuseră lucrări de reparaţii de foarte multă vreme.  A fost nevoie de mulţi bani pentru ca vila să intre în standardele cerute de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Potrivit unor surse, costurile de renovare ajung la aproape 300 de mii de euro. S-a schimbat toată instalaţia sanitară, instalaţia electrică, s-au reparat acoperişul, pereţii ŞI urmează finisajele, gresia, faianţa şi parchetul.

Pe lângă parchetul din lemn masiv, care poate să ajungă şi la 450 de lei pe metrul pătrat, surse au declarat pentru Antena 3 că în vila lui Traian Băsescu a fost pusă şi marmură. Toate pentru confortul fostului preşedinte.

Neoficial, în urma unei înţelegeri cu şeful RAAPPS, Băsescu ar fi vrut să primească vila 11 din Snagov care are aproape 2000 de metri pătraţi şi un teren impresionant în jurul ei de peste 20 de mii de metri pătraţi. Executivul a refuzat să-i dea domeniul, dar i-a transmis o listă cu 7 imobile din care să-şi aleagă.

În schimb, pe 13 ianuarie, Traian Băsescu a făcut o plângere prealabilă în în care ameninţa guvernul că dacă nu-i va soluţiona situaţia locativă, îl va acţiona în instanţă.

Până la urmă, Băsescu a semnat pentru fosta vilă a Mioarei Roman care e acum în renovare. A mai stat, însă, aproape 3 luni în plus după terminarea mandatului în vila prezidenţială, timp în care preşedintele Iohannis a locuit în vila lac 2. Acum fostul preşedinte locuieşte într-una din casele de pe domeniul Scroviştea, un domeniu care are club, piscină şi este înconjurat de pădure.

×
Subiecte în articol: RAAPPS
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close