Antena 3 CNN Actualitate Peste patru milioane de oameni din întreaga lume s-au născut pe 29 februarie

Peste patru milioane de oameni din întreaga lume s-au născut pe 29 februarie

Peste patru milioane de oameni din întreaga lume s-au născut pe 29 februarie
de S.T.    |    29 Feb 2012   •   19:18

Cum ar fi să vă sărbătoriţi ziua de naştere o dată la 4 ani? Poate că vă e greu să vă imaginaţi, dar peste 12 mii de români, născuţi pe 29 februarie, ştiu exact ce înseamnă asta.

Peste patru milioane de oameni din întreaga lume s-au născut pe 29 februarie. Dintre ei, 12.617 sunt români.

Anii bisecţi sunt  soluţia perfectă pentru cei care se tem că ar putea să uite când s-au căsătorit. Un cuplu din Braşov a ţinut cu orice preţ să să căsătorească astăzi. Ziua lor de căsătorie ca fi sprbptorită mai rar: o dată la 4 ani.

Mirela Stanciu e născută pe 29. Ianuarie, însă. Astăzi, 29 februarie, a adus pe lume un copil. Pe Ioan, pentru că aşa îl va chema pe băiatul Mirelei, n-ar avea de ce să-l supere că e născut într-o zi care apare doar la 4 ani în calendar. Mama lui e decisă să-l sărbătorească în fiecare an de 2 ori: şi pe 28, şi pe 1 martie.

Nici vedetele nu se plâng de lipsa petrecerilor. Ja Rule şi Antonio Sabato Jr, născuţi pe 29 februarie, nu duc lipsă de surprize şi distracţie de ziua lor. Sau, cel puţin public nu s-au plâns niciodată.
În plus, cei născuţi pe 29 februarie au chiar şi un club al lor, Societatea de Onoare a Celor Născuţi în Ziua Anului Bisect.

Ziua de 29 februarie a apărut în calendar după ce Iulius Cezar, în anul 45 î.Ch, a decis să pună ordine în anotimpurile naturale, care nu mai corespundeau cu cele calendaristice.

×
Subiecte în articol: zi de nastere
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close