Antena 3 CNN Actualitate Ponta: În contextul situației regionale, România a rămas cea mai stabilă țară

Ponta: În contextul situației regionale, România a rămas cea mai stabilă țară

Ponta: În contextul situației regionale, România a rămas cea mai stabilă țară
03 Mar 2015   •   22:39

Premierul Victor Ponta a afirmat marți seara, că în contextul regional actual, România a rămas cea mai stabilă țară din regiune, atât din punct de vedere economic, cât și militar și politic.

El a subliniat că ideea de stabilitate și predictibilitate este esențială în contextul în care trendul României este unul crescător, dat și de situația economică favorabilă a începutului de an, pe primele două luni fiind înregistrate încasări peste așteptările autorităților, conform AGERPRES. "Ceea ce este important este că avem un context favorabil cu încasări mai mari și primele două luni au fost mai bune decât ne-am așteptat. Lucrurile nu se pot schimba așa peste noapte, singurul lucru care este extrem de important și poate influența radical un proces, un trend, este situația regională, externă. Trăim într-o zonă din ce în ce mai agitată și aici nu vorbesc doar de Ucraina, unde evident este război civil, vorbesc de ce se întâmplă în țările din jurul nostru, presiunile Rusiei apropo de energie, tulburările, proiecte politice diferite, ce se întâmplă în Grecia este extrem de interesant pentru toată Europa, ori în acest context România a rămas cea mai stabilă țară din regiune și din punct de vedere economic suntem singurii care mergem tot în sus, din punct de vedere militar, din punct de vedere politic. Dacă noi ne apucăm acum să ne aruncăm în aer, să trecem prin crize politice, sigur că tot acest trend pozitiv o ia în jos. Sper să nu fim sinucigași. Ideea de stabilitate și de predictibilitate este esențială. Important e să le spunem celor care investesc în România, să îi asigurăm că nu se va schimba cota unică, CAS se reduce, la fel și TVA", a spus Victor Ponta.

El a mai adăugat că nu are temeri privind schimbarea Guvernului său deoarece are de partea sa realitățile economice care nu pot fi contrazise. "Privind siguranța guvernării, în ceea ce privește ceea ce ne-am propus noi, sunt foarte sigur că vom continua pentru că am aceste realități care nu pot fi contrazise", a mai spus Ponta.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta stabilitate România
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close