Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Românii sunt cei care decid dacă rămân, sau nu, cu preşedintele Băsescu

Ponta: Românii sunt cei care decid dacă rămân, sau nu, cu preşedintele Băsescu

Ponta: Românii sunt cei care decid dacă rămân, sau nu, cu preşedintele Băsescu
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Iun 2012   •   18:00

În cadrul conferinţei de presă, Victor Ponta a declarat miercuri, după decizia Curţii Constituţionale legată de reprezentarea la Consiliul European, că românii pot să decidă dacă rămân sau nu cu preşedintele Traian Băsescu, scrie Mediafax.
   
"Suntem pregătiţi şi nu dăm niciun pas înapoi. Ştiam care sunt armele folosite de preşedintele Băsescu. Nici nu ne speriem, nici nu ne intimidăm, nici nu dăm înapoi. Românii pot să decidă, până la urmă, dacă vor să rămână cu Traian Băsescu şi cei cinci judecători (de la Curtea Constituţională), sau dacă vor să meargă alături de noi pe un alt drum. Asta înseamnă democraţie", a spus Ponta.
   
Întrebat când va propune un referendum în acest sens, Ponta a răspuns: "Nu vreau să anunţ acum decizii politice. Mă voi consulta cu colegii mei şi vă spun în cel mai scurt timp. Mâine voi fi la Bruxelles, unde e şi Crin Antonescu, şi împreună pregătim după aceea consultarea cu colegii noştri".
   
El a precizat că "blocajul permanent la care preşedintele Băsescu şi cei câţiva oameni care-i mai sunt încă credincioşi supun România nu poate fi acceptat şi nu poate fi considerat normal în niciun fel de ţară democratică".
   
"Consider că am obligaţia, alături de Parlamentul României, să încercăm să deblocăm această situaţie şi singurii care pot să decidă, până la urmă, sunt cetăţenii României", a sublinuat Ponta.
   
El a spus că actuala putere are, pe de o parte, Guvernul, Parlamentul şi milioanele de voturi ale celor care au vut încredere în aceasta, iar preşedintele are cinci judecători la Curte, numiţi de el, care transpun în decizii ceea ce îi convine, într-un anumit moment, preşedintelui.
 
"Blocajul este total. Cineva trebuie să rezolve blocajul. Acel cineva nu poate fi decât poporul român", a spus Ponta.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta presedintele Romaniei romani
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close