Antena 3 CNN Actualitate Premierul Boc, supărat foc pe constructorul autostrăzii Timişoara-Arad: Nu e o lucrare de artă. Cât mai vreţi vreme bună? Vine iarna!

Premierul Boc, supărat foc pe constructorul autostrăzii Timişoara-Arad: Nu e o lucrare de artă. Cât mai vreţi vreme bună? Vine iarna!

Premierul Boc, supărat foc pe constructorul autostrăzii Timişoara-Arad: Nu e o lucrare de artă. Cât mai vreţi vreme bună? Vine iarna!
Sursa foto: Foto: INTACT Images
07 Oct 2011   •   10:18

Premierul Emil Boc s-a declarat nemulţumit, vineri dimineaţă, de întârzierile la termenele de finalizare a lucrărilor la autostrada Timişoara - Arad, în condiţiile în care acestea trebuiau finalizate în luna iulie, iar în momentul de faţă, lucrările sunt executate în proporţie de 80%.

"Nu este admisibil ca acolo unde avem termene fixate să constatăm că, din diverse motive, nu sunt lucrările terminate. (...) Nu negociem termenele de finalizare acolo unde nu sunt argumente. Aşa că o să cer respectarea prevederilor contractuale", a afirmat primul-ministru, citat de Agerpres.

"De ce nu aţi finalizat lucrările la timp? Vremea, nu?", a întrebat uşor iritat Boc pe reprezentatul firmei de construcţii.

"Nu este o lucrare de artă. Sunt profund nemulţmit că nu se respectă termenele şi angajamentele contractuale", i-a spus premierul constructorului.

"O să vreţi vreme bună. Cât mai vreţi vreme bună?! Vine iarna! O să vreţi soare până la Crăciun, nu?", a încheiat dojana Boc.

Şeful Executivului şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inspectat vineri lucrările de construcţie la autostrada Timişoara - Arad, Emil Boc afirmând că nu va veni de fiecare dată în zonă să constate întârzierile.

'Vom discuta în şedinţa de Guvern, la Bucureşti, asupra măsurilor pe care le vom lua împotriva constructorului. Nu mai putem accepta întârzieri. Degeaba mai fixăm termene dacă nu le respectăm. Acest tronson este unul uşor, de şes, care nu ridică probleme deosebite, nu e zonă de munte. Vremea a fost, de asemenea, foarte bună şi nu a existat niciun motiv de întârziere', a spus Boc.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, la rândul său, că nu există restanţe în plăţile către constructor.

'Plăţile sunt făcute. De anul trecut nu mai există nicio problemă de plăţi. Din acest punct de vedere nu există niciun impediment', a declarat ministrul Boagiu.

Constructorul a încercat să invoce ca motive de întârziere vremea, deşi în vestul ţării nu au fost probleme, fiind secetă de la începutul verii, precum şi unele lucrări arheologice care au intervenit în cadrul şantierului şi promiţând că la data de 15 decembrie se va putea circula pe acest tronson.


 


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close