Antena 3 CNN Actualitate Procuror: Ancheta accidentului aviatic este clară. Cine ştie ceva să dea declaraţii, nu să insinueze

Procuror: Ancheta accidentului aviatic este clară. Cine ştie ceva să dea declaraţii, nu să insinueze

Procuror: Ancheta accidentului aviatic este clară. Cine ştie ceva să dea declaraţii, nu să insinueze
24 Ian 2014   •   20:53

Şeful Parchetului CA Alba Iulia, Augustin Lazăr, susţine că ancheta în cazul accidentului aviatic din Apuseni este "clară şi la vedere", iar oricine are detalii despre accident poate contribui prin declaraţii, nu prin insinuări în presă că ancheta nu s-ar desfăşura în mod corespunzător.
   
Potrivit procurorului, citat de Mediafax, "nimic nu se desfăşoară la voia întâmplării, aşa cum ar crede cineva care este neavizat, neautorizat şi face comentarii gratuite".

Lazăr susţine că cercetarea la locului accidentului s-a încheiat, părţile avionului fiind decupate în conformitate cu indicaţia inspectorilor CIAS.
   
"Între timp, locul accidentului a fost bine conservat şi bine protejat de efectivele de jandarmi care au şi periat locul accidentului de două-trei ori până când au adunat toate fragmentele de la faţa locului, iar inspectorii CIAS au supravegheat şi au condus operaţiunea practică de extragere din locul accidentului a aeronavei, astfel încât să poată fi conservată. Ei, ca specialişti, au putut indica modul în care aeronava poate fi extrasă fără a se aduce niciun fel de prejudicii, fiindcă ei înşişi trebuie să examineze în continuare aeronava", a declarat Lazăr.

FILMUL NEGRU al tragicului eveniment. Cum ar fi putut fi evitată MOARTEA a doi oameni, dacă autorităţile nu ar fi BÂJBÂIT 5 ore în întuneric!

Potrivit procurorului, ancheta presupune acum desemnarea unor experţi judiciari care vor face expertize, iar până atunci nu se pot formula concluzii.

"Când vom avea raportul inspectorilor CIAS, precum şi raportul de expertiză, apoi audierile care sunt în curs de efectuare, apoi actele care sunt ridicate de la diverse instituţii, se va putea efectua o evaluare a probaţiunii şi se va putea trage o concluzie concretă şi ştiinţifică cu privire la cauzele accidentului. Orice afirmaţie lansată în spaţiu public în sensul că Parchetul ar fi emis nişte concluzii preliminare într-un fel sau altul sunt zvonuri care nu trebuie luate ca atare şi noi nu trebuie să acordăm credibilitate decât comunicatelor care sunt emise de Parchetul Curţii de Apel, de către echipa de procurori, care desfăşoară o anchetă transparentă. Noi nu avem ce ascunde nimic în acest dosar: Nu e vorba de a surprinde pe cineva în flagrant sau cu ceva. Este o anchetă clară, la vedere. Oricine cunoaşte ceva despre această cauză poate să-şi aducă contribuţia, poate să vină să declare, şi nu să insinueze pe posturile de televiziune că nu s-ar desfăşura ancheta în mod corespunzător sau alte asemenea afirmaţii care nu sunt corecte şi care induc în eroare opinia publică", a afirmat Lazăr.
   
Întrebat cine sunt persoanele care vor fi audiate, Lazăr a răspuns că atât victimele, cât şi martorii, respectiv cei care au intervenit la faţa locului.
   
Totodată, procurorul a spus că nu i se pare corect să se comenteze declaraţiile pe care le-au dat victimele sau martorii, deoarece ele constituie mijloace de probă în dosar.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

×
Subiecte în articol: accident aviatic Apuseni
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close