Antena 3 CNN Actualitate Procurorii din Alba, responsabili cu continuarea anchetei în cazul accidentului aviatic din Apuseni

Procurorii din Alba, responsabili cu continuarea anchetei în cazul accidentului aviatic din Apuseni

Procurorii din Alba, responsabili cu continuarea anchetei în cazul accidentului aviatic din Apuseni
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Ian 2014   •   20:33

Ancheta în cazul accidentului aviatic din Apuseni, produs la limita judeţelor Alba şi Cluj, într-o pădure aparţinând unui canton silvic clujean, va fi continuată de către procurorii din Alba, în condiţiile în care cel puţin o victimă a decedat pe teritoriul judeţului Alba, informează Mediafax.
   
Procurorii din Alba vor continua ancheta în cazul accidentului aviatic din Apuseni, chiar dacă acesta s-a produs în judeţul Cluj, iar obiectul anchetei îl reprezintă "stabilirea cauzelor şi vinovaţilor" şi nu se poate extinde la miniştri sau la alte persoane, declară procurorul Augustin Lazăr.
   
Procurorul general al Parchetului CA Alba Iulia Augustin Lazăr a declarat, joi seară, că accidentul aviatic din Apuseni a avut loc la graniţa judeţelor Alba şi Cluj, la circa 200 de metri de limită, într-o pădure care aparţine unui canton silvic din Cluj.
   
Potrivit procurorului, accesul era asigurat prin comuna Horea, din judeţul Alba, motiv pentru care atât salvatorii din Alba, cât şi forţele de intervenţie din Cluj au intrat prin calea de acces prin centrul acestei comune şi au trecut până la limită, de unde au luat victimele accidentului.
   
"Cel puţin o victimă a decedat pe teritoriul judeţului Alba, adică s-a constatat decesul în aceste circumstanţe. Faptul că cel puţin această victimă a fost constatată ca decedată pe teritoriul judeţului Alba a atras competenţa organelor judiciare de pe raza judeţului Alba, atât ca şi competenţă teritorială, cât şi din punct de vedere al faptului că a fiind primul organ judiciar sesizat, care s-a sesizat şi care deplasat la faţa locului", a spus Lazăr.
   
Întrebat dacă procurorii Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia vor continua ancheta în acest caz, chiar dacă accidentul s-a produs în Cluj, Augustin Lazăr a răspuns afirmativ, spunând că procurorii din Alba sunt legal sesizaţi.
   
Totodată, întrebat dacă ancheta va fi extinsă şi la cei care au intervenit şi au coordonat intervenţia pentru salvarea victimelor accidentului, Lazăr a răspuns că ancheta Parchetului nu se poate extinde la miniştri sau la alte persoane despre care s-a vehiculat în presă.
   
Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia, procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem în cauza privind accidentul aviatic de luni, pentru două infracţiuni: încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor şi vătămare corporală din culpă.

×
Subiecte în articol: accident aviatic Apuseni
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close