Antena 3 CNN Actualitate Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu avertizează asupra degradării planetei

Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu avertizează asupra degradării planetei

Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu avertizează asupra degradării planetei
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    06 Iun 2012   •   18:45

Un raport al Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu avertizează asupra degradării accelerate a planetei. În condiţiile dublării populaţiei faţă de anul 1950, în curând urmează să fie atinse praguri critice, scrie AFP.

Directorul general al PNUE, Achim Steiner, a declarat că "dacă această situaţie se menţine, dacă structurile actuale de producţie şi de consum ale resurselor naturale vor domina în continuare şi nu se va face nimic pentru a inversa tendinţa, guvernele vor trebui să îşi asume responsabilitatea unui nivel de degradare şi de repercusiuni fără precedent".

Raportul Geo-5 afirmă că, din cele 90 de obiective considerate prioritare de statele membre ale Programului, doar 4 au înregistrat progrese semnificative.

Sunt citate eliminarea plumbului din carburanţi şi a substanţelor care epuizează stratul de ozon, ceea ce va duce la evitarea a zeci de milioane de cazuri de cataractă până în 2100 şi a milioane de cancere ale pielii până în 2050.

Deşi accesul la apă potabilă s-a ameliorat, în 2015 încă vor exista peste 600 de milioane de oameni lipsiţi de acest acces.

În cazul a 24 de obiective s-au înregistrat progrese puţine sau chiar inexistente. Emisiile de gaze cu efect de seră s-ar putea dubla în următorii 50 de ani, cu creşteri ale temperaturii medii de cel puţin 3 grade.

×
Subiecte în articol: planeta
Parteneri
Vlad Pascu, la judecătoria Mangalia, termen cu un nou judecător
x close