Antena 3 CNN Actualitate O parte din angajaţii RATB au revenit pe traseu după ce au participat la un protest spontan

O parte din angajaţii RATB au revenit pe traseu după ce au participat la un protest spontan

O parte din angajaţii RATB au revenit pe traseu după ce au participat la un protest spontan
Sursa foto: Foto: INTACT Images
15 Iul 2011   •   18:16
UPDATE 22.50: Potrivit unui comunicat transmis de Serviciul pentru Relaţia cu Mass-Media, citat de Agerpres, o parte dintre angajaţii RATB s-au întors pe traseu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, mulţumeşte acelora dintre angajaţii RATB care au ales, "dând dovadă de maturitate", să renunţe la proteste şi au înţeles că trebuie să servească interesele bucureştenilor, arată comunicatul.

Aproximativ 200 de şoferi RATB s-au retras în depouri. Ei ameninţă cu greva generală, după ce conducerea regiei a anunţat înfiinţarea a 23 de trasee de noapte în Bucureşti.

Directorul Regiei Adrian Criţ a declarat, pentru Mediafax, că sindicaliştii au fost invitaţui la discuţii şi că liderii sunt aşteptaţi pentru discuţii.

Preşedintele sindicatului RATB, Mircea Ionescu, a declarat că decizia de introducere a curselor de noapte nu le-a fost adusă la cunoştinţă înainte angajaţilor, ci au aflat-o din mass-media.

"Dacă bucureştenii au solicitat în masă apariţia acestui serviciu, rămâne să vedem pe parcurs. Ceea ce ne-a bulversat pe toţi, ne referim aici la conducătorii auto din RATB, este că fără nicio informare prealabilă, ca să nu mai vorbim de o minimă comunicare cu sindicatele, am fost puşi în faţa faptului împlinit", se arată într-un comunicat transmis de sindicalişti agenţiei Mediafax.
 


Oprescu: E o chestiune exagerată. Lumea se confruntă cu lipsuri şi mai mari

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a declarat, în cadrul emisiunii "100 de minute" că nemulţumirea şoferilor RATB porneşte de la faptul că nu vor mai fi aduşi acasă noaptea cu o maşină a Regiei.

Edilul a explicat că această cerinţa este una exagerată, care nu are cum să-i mulţumească şi pe ei şi pe restul bucureştenilor

"E o chestiune exagerată, în condiţiile în care lumea se confruntă cu lipsuri mult mai mari.", a declarat Oprescu.

 



×
Subiecte în articol: protest greva generala şoferi RATB
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close