Antena 3 CNN Actualitate PSD: Guvernul vrea să privatizeze laboratoarele ANSVSA

PSD: Guvernul vrea să privatizeze laboratoarele ANSVSA

PSD: Guvernul vrea să privatizeze laboratoarele ANSVSA
Sursa foto: Foto: asm.md
25 Feb 2011   •   15:45

Guvernul intenţionează să privatizeze laboratoarele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) - cel puţin asta susţine vicepreşedintele departamentului de Agricultură al PSD, Liviu Harbuz, informează Mediafax.

Harbuz vorbeşte de o adresă a Secretariatului General al Guvernului (SGG) prin care se propune reorganizarea ANSVSA prin privatizarea laboratoarelor, deşi o recomandare a comisarului european pe Agricultură, John Dali, vizează păstrarea actualei forme a Autorităţii.

În urma privatizării, activitatea de sănătate animală ar urma să fie mutată la Ministerul Sănătăţii, iar cea pentru siguranţa alimentelor la Ministerul Agriculturii, susţine Harbuz. Social-democratul l-a acuzat pe ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, că ar intenţiona trecerea identificării şi înregistrării animalelor din competenţa ANSVSA în competenţa Agenţiei Naţionale pentru Reproducţie şi Control în Zootehnie, ceea ce ar presupune crearea unei noi baze de date, a unui nou soft şi „cheltuieli inutile”.

La rândul său, preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş, susţine că mai multe asociaţii profesionale private solicită Guvernului desfiinţarea Autorităţii, prin transformarea ei în două agenţii sau direcţii generale fără personalitate juridică, în subordinea ministerelor Agriculturii şi Sănătăţii. Roatiş spune însă că instituţia pe care o conduce a prezentat SGG un punct de vedere prin care se propunţă împotriva modificării structurii instituţiei.

SGG afirmă că i-a fost transmis chiar de ANSVSA proiectul de act normativ privind reorganizarea activităţii instituţiei, actul fiind iniţiat şi propus chiar de Autoritate şi semnat de conducerea acesteia.

ANSVSA a trecut, la începutul anului 2009, din coordonarea Ministerului Agriculturii în subordinea Guvernului şi în coordonarea premierului.

×
Subiecte în articol: ANSVSA privatizare guvern
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close