Antena 3 CNN Actualitate Reţea de traficanţi de persoane, anihilată: Mai mulţi români, exploataţi de angajatorii străini

Reţea de traficanţi de persoane, anihilată: Mai mulţi români, exploataţi de angajatorii străini

Reţea de traficanţi de persoane, anihilată: Mai mulţi români, exploataţi de angajatorii străini
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Iun 2011   •   10:00
Poliţiştii au destructurat o reţea de traficanţi de persoane. Cinci persoane, acuzate că au racolat zeci de cetăţeni români pe care i-au trimis la muncă în Cehia, Spania şi Italia, au fost duse la audieri. Românii au fost exploataţi de angajatorii străini.

Acţiunea de destructurare a grupării infracţionale a avut loc joi dimineaţă. Mai multe percheziţii au fost efectuate la sediile firmelor de plasare a forţei de muncă şi la domiciliile suspecţilor. Au fost ridicate documente care aveau legătură cu activitatea infracţională.


Începând cu anul 2009, suspecţii au racolat români, prin intermediul mai multor firme de plasare a forţei de muncă. Gruparea acţiona în Bucureşti şi judeţele limitrofe, precum şi pe raza municipiilor Braşov, Timişoara şi Iaşi şi a judeţelor Sălaj, Satu Mare şi Maramureş.

Între 2009-2011, un număr foarte mare de persoane ce au fost trimise la muncă în Cehia, Spania, Italia, unde au fost exploatate prin muncă de angajatorii străini, informează Mediafax.


Românilor li se prezentau oferte de muncă avantajoase, condiţii de cazare foarte bune (gratuite) şi salarii atractive, cuprinse între 800-1200 euro/lună. După ce ajungeau în străinătate, niciuna dintre aceste condiţii nu era respectată.

Oamenii erau cazaţi în condiţii mizere în spaţii insalubre, adesea cu igrasie şi insecte în camere, fără paturi, apă curentă şi căldură, pentru care erau obligaţi să plătească diferite sume de bani. După prestarea activităţilor, acestora li se refuza plata salariilor promise sau erau remuneraţi cu sume infime.



 

×
Parteneri
Cupolă de foc peste România. Temperaturi resimţite de aproape 40 de grade Celsius
x close