Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime: Mănăstirea Văratec, cea mai mare mănăstire de maici din România

România la înălţime: Mănăstirea Văratec, cea mai mare mănăstire de maici din România

România la înălţime: Mănăstirea Văratec, cea mai mare mănăstire de maici din România
24 Sep 2014   •   13:31

Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Mănăstirea Văratec este o mănăstire ortodoxă de maici din România, situată într-o poiană de la poalele munţilor, în satul Văratec din comuna Agapia (judeţul Neamţ), la o distanţă de 12 km de oraşul Târgu Neamţ şi la 40 km de municipiul Piatra-Neamţ.

Este cea mai mare mănăstire de maici din România, aici vieţuind peste 400 maici.

Ziduri masive din piatră închid o incintă unde se află Biserica "Adormirea Maicii Domnului" (biserica principală), stăreţia şi clădirile administrative (aflate în clădirile de pe latura nordică a incintei) şi Muzeul mănăstirii, unde fusese anterior Atelierul "Regina Maria" (aflat în clădirea de pe latura sudică).

Incinta monahală este înconjurată de satul mănăstiresc, alcătuit din casele tradiţionale ţărăneşti unde locuiesc maicile şi care se înşiră pe uliţe înguste.

Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close