Antena 3 CNN Actualitate Românii nu mai au bani să apeleze la firme specializate pentru curăţenia de Paşte. Ce soluţie au adoptat

Românii nu mai au bani să apeleze la firme specializate pentru curăţenia de Paşte. Ce soluţie au adoptat

Românii nu mai au bani să apeleze la firme specializate pentru curăţenia de Paşte. Ce soluţie au adoptat
Sursa foto: Foto: agenda.ro
de M.Z.    |    30 Mar 2012   •   08:22

Românii s-au apucat deja de curăţenie pentru Paşte. Firmele specializate erau o soluţie în anii trecuţi, însă lipsa banilor le-a împins pe femei să recurgă la alte metode, cum ar fi menajerele de ocazie. Acestea sunt mai ieftine şi fac treabă bună.

La firmele de curăţenie, telefoanele sună tot mai rar. Dacă în anii trecuţi făceau faţă cu greu comenzilor pentru perioada sărbătorilor de Paşte, acum aproape că nu mai au de muncă.

"Anul trecut a fost mai bun decât anul acesta şi semnele sunt că scad comenzile! Scad! Sunt în curs de a scădea tot timpul. Suntem la 10% din activitatea anului trecut", a declarat Cristina Sima, administratorul unei firme de curăţenie.

Acest lucru se întâmplă din cauza preţurilor piperate.

Curăţenia generală de Paşte, pentru un apartament cu trei camere, costă 400 de lei. Cei care au două camere de pus în ordine trebuie să scoată din buzunar 350 de lei. Cel mai scump este la vilă, unde un metru pătrat lustruit poate costa chiar şi 5 lei. Puţini sunt însă românii care îşi mai permit să angajeze o firmă specializată.

Aşa că, fie fac singuri curat, fie apelează la menajele independente. Internetul e plin de anunţuri. Sute de femei îşi oferă serviciile pentru sume modice.

Cu 100 de lei, o menajeră face curat chiar şi într-un apartament cu trei camere. Iar asta în perioada sărbătorilor, pentru că în restul anului, tarifele sunt la jumătate.

×
Subiecte în articol: romani bani
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close