Antena 3 CNN Actualitate Românii nu se bazează pe politicieni şi oameni de afaceri. Vezi cele mai de încredere personalităţi şi profesii

Românii nu se bazează pe politicieni şi oameni de afaceri. Vezi cele mai de încredere personalităţi şi profesii

Românii nu se bazează pe politicieni şi oameni de afaceri. Vezi cele mai de încredere personalităţi şi profesii
13 Ian 2009   •   10:25

Politicienii şi oamenii de afaceri sunt categoriile sociale în care românii au cea mai mică încredere, arată un sondaj realizat anul trecut de o prestigioasă revistă internaţională. Pe ultimele locuri la capitolul încredere se află Elena Udrea şi omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. În schimb, personalităţiile care se bucură de cea mai mare încredere sunt fostele glorii ale sportului românesc şi actorii.
Ca şi anul trecut, Nadia Comăneci (foto) este personalitatea în care românii au cea mai mare încerdere, conform topului întocmit revista Reader's Digest. Următoarele locuri sunt ocupate de actori din vechea gardă: Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Draga Olteanu Matei şi Florin Piersic.
O altă personalitate care se bucură de multă încredere din partea românilor este Patriarhul Daniel, care a urcat 21 de locuri în top faţă de anul trecut.
Pe ultimele locuri se clasează politicienii şi oamenii de afaceri, la fel ca şi în 2007. Însă, cu două excepţii: primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, situat pe locul 34 şi primarul Sibiului, Klaus Johannis, aflat pe locul 47.
Clasamentul este încheiat, în ordine, de Dinu Patriciu, Corneliu Vadim Tudor, Elena Udrea şi Sorin Ovidiu Vântu. În topul celor mai de încredere profesii, pe ultimul loc se află tot policienii, iar la polul opus - pompierii.
Preoţii au avut o spectaculoasă creştere faţă de 2007 şi au urcat cinci locuri, de pe 7, pe poziţia a doua. În schimb cea mai mare cădere au avut-o bonele, cu cinci poziţii mai jos faţă de 2007.
Sondajul a fost efectuat în luna octombrie a anului trecut pe un eşantion de 1.245 de persoane.
CELE MAI DE ÎNCREDERE PERSONALITĂŢI:
1. Nadia Comăneci - fostă gimnastă
2. Alexandru Arşinel - actor
3. Stela Popescu - actriţă
4. Draga Olteanu Matei - actriţă
5. Florin Piersic - actor
........................
97. Dinu Patriciu - om de afaceri
98. Corneliu Vadim Tudor - politician
99. Elena Udrea - politician
100. Sorin Ovidiu Vântu - om de afaceri
CELE MAI DE ÎNCREDERE PROFESII:
1. Pompier
2. Preot
3. Farmacist
4. Pilot
........................
27. Baby-sitter
28. Judecător
29. Agent imobiliar
30. Politician
Antena 3

×
Subiecte în articol: politicieni oameni de afaceri
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close