Antena 3 CNN Actualitate Românul care a luat 27 de MILIOANE de dolari de la Bill Gates pentru ROMÂNIA. Cum a investit suma fabuloasă de bani la noi în ţară

Românul care a luat 27 de MILIOANE de dolari de la Bill Gates pentru ROMÂNIA. Cum a investit suma fabuloasă de bani la noi în ţară

Românul care a luat 27 de MILIOANE de dolari de la Bill Gates pentru ROMÂNIA. Cum a investit suma fabuloasă de bani la noi în ţară
de O.P.    |    15 Oct 2014   •   06:15

Un român l-a convins pe Bill Gates să-i dea 27 de milioane de dolari pentru bibliotecile din România. Andrei Baran a ajutat mii de sate româneşti să intre în lumea tehnologiei informaţiei. Acesta este doar unul dintre proiectele lui de succes.

Munca sa a fost răsplătită recent cu titlul de "campion al digitalizării" la nivel european.

Născut în Statele Unite ale Americii, românul Paul Baran a schimbat radical imaginea prăfuită a bibliotecilor din România şi le-a adus în secolul XXI.

A fost ajutat de Bill Gates, care i-a dat pe mână 27 de milioane de dolari pentru informatizarea bibliotecilor publice din România.

Aflat de aproape 15 ani în România, campionul digitalizării a fost martorul trecerii ţării noastre în etapa internetului şi a megabiţilor.

Pentru Paul Baran, România este doar o ţară de tranzit. 15 ani a oferit aici asistenţă pentru British Council, a administrat programele finanţate de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională. Şi în curând va pleca de aici, pentru a dezvolta alte proiecte în Asia sau în Africa.

×
Subiecte în articol: Bill Gates
Parteneri
Cod galben de furtuni severe în România! Informare meteo de vreme rea
x close