Antena 3 CNN Actualitate Rovana Plumb la "Punctul de Întâlnire": Pentru salarii există doar perspective de CREŞTERE

Rovana Plumb la "Punctul de Întâlnire": Pentru salarii există doar perspective de CREŞTERE

Rovana Plumb la "Punctul de Întâlnire": Pentru salarii există doar perspective de CREŞTERE
22 Mar 2015   •   21:03

Ministrul Muncii Rovana Plumb, proaspat presedinte al Consiliului National al PSD, este cel mai cautat ministru al cabinetului Ponta. Milioane de salarii, pensii si ajutoare sociale depind in fiecare luna de actiunea si modul de gandire al ministrului.

Iata ce a declarat recent pentru Jurnalul national ministrul Rovana Plumb despre mica revolutie ce o pregateste din 2016:

„Sistemul de salarizare a personalului bugetar va fi schimbat radical pentru a elima anomaliile care îi nedreptăţesc pe cei care s-au ţinut de carte. Pornim de la ideea că nu mai trebuie să existe 111 clase de salarizare deoarece unele dintre ele se întrepătrund şi nu au corelare cu activitatea personalului bugetar. Pentru că am majorat atât de mult salariul minim pe economie în sectorul bugetar, s-a ajuns în situaţia ca din cei 1,186 de milioane de bugetari, 923.000 să aibă salariul net sub 1.450 de lei. Obiectivul nostru este ca legea salarizării să fie gata până la finele anului, astfel încât să intre în vigoare de la începutul anului 2016", a spus ministrul Muncii. Salariul minim va fi de 1.200 de lei începând in ianuarie 2016 iar salariul maxim va fi cel al "preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie din România, nivel la care vor fi aduse salariile preşedintelui, premierului şi ale preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului"

Rovana Plumb a fost invitata lui Radu Tudor, la "Punctul de Întâlnire" şi alături de redactorul-şef al Income Magazine, Elena Cristian, au vorbit despre cum vor evolua salariile bugetarilor, ce se va întâmpla cu sistemul de pensii şi care sunt perspectivele legate de ajutoarele sociale.

 "Acest salariu minim reprezintă referinţa. Mă refer la o nouă filosofie în sectorul bugetar, componenta de motivare a personalului. Avem nevoie de oameni de valoare, motivaţi" a afirmat Rovana Plumb.

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close