Antena 3 CNN Actualitate Şapte militanţi Greenpeace au venit din Germania pentru a protesta pe un turn de răcire din Complexul Rovinari

Şapte militanţi Greenpeace au venit din Germania pentru a protesta pe un turn de răcire din Complexul Rovinari

Şapte militanţi Greenpeace au venit din Germania pentru a protesta pe un turn de răcire din Complexul Rovinari
Sursa foto: Foto: VideoNews
06 Apr 2012   •   16:01

Şapte militanti ecologişti de la Greenpeace au protestat pe turnul termocentralei Rovinari faţă de gradul ridicat de poluare. Protestatarii, veniţi din Germania pentru acest protest, au fost ridicaţi de poliţie şi duşi la audieri.

Şapte dintre cei 20 de activişti ai organizaţiei GreenPeace au fost duşi la secţie pentru audieri. Ei au pătruns în curtea companiei pe lângă firma de pază şi au reusit să escaladeze turnul de răcire.

Militanţii ecologişti spun că termocentralele româneşti pe cărbune sunt cele mai nocive. Reprezentanţii firmei de pază nu îşi explică cum au intrat protestatarii in companie.

Conducerea complexului energetic Rovinari este de părere că protestul nu este justificat deoarece s-au făcut investiţii importante în privinţa poluării mediului. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

Conducerea Termocentralei a mai fost amendată în trecut pentru poluări accidentale. Ultima dată, comisarii de mediu au aplicat o amendă de 100.000 de lei.



×
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close