Antena 3 CNN Actualitate Şeful FMI: Statul vinde pachete semnificative din companii de stat. Vezi care sunt instituţiile

Şeful FMI: Statul vinde pachete semnificative din companii de stat. Vezi care sunt instituţiile

Şeful FMI: Statul vinde pachete semnificative din companii de stat. Vezi care sunt instituţiile
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Mai 2011   •   11:08

Pachete semnificative din societăţi de stat precum Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz sau Transgaz urmează să fie vândute, autorităţile române urmând să înceapă procedura curând, a declarat, luni, şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, potrivit Mediafax.

"Ne concentrăm în mod deosebit pe sectorul energetic şi transporturi, care sunt esenţiale pentru creşterea economică. În lunile care vor urma, autorităţile vor demara vânzarea unor pachete semnificative în companii energetice de stat: Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz şi altele", a spus Franks.

În toamna lui 2010, Guvernul a vorbit de o eventuală listare a Nuclearelectrica, însă a abandonat ideea, deoarece intenţia autorităţilor era de a crea două mari companii energetice, Electra şi Hidroenergetica, prin fuziunea mai multor societăţi energetice deţinute de stat.

"La fel ca în sectorul energectic, companiile ineficiente şi insuficient capitalizate nu fac faţă. Este necesar ca acestea să fie restructurate împreună cu capitalizarea şi experienţa din sectorul privat.

Împreună cu Guvernul vom restructura companiile din domeniul căilor ferate şi vom aduce capital privat", a adăugat Franks, referindu-se la cel de-al doilea domeniu de restructurare pe care se va concentra noul acord pe doi ani.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close