Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Finanţări şi garanţii ilegale de la stat pentru firmele lui Dumitru Bucşaru

Sinteza zilei: Finanţări şi garanţii ilegale de la stat pentru firmele lui Dumitru Bucşaru

Sinteza zilei: Finanţări şi garanţii ilegale de la stat pentru firmele lui Dumitru Bucşaru
08 Mar 2015   •   23:34

Mihai Gâdea a prezentat, în ediţia de duminică a emisiunii "Sinteza Zilei", mai multe documente care stau la baza unui dosar de corupţie îndreptat împotriva unui afacerist apropiat fostului preşedinte Traian Băsescu, dar care, odată ajuns la DIICOT, la Alina Bica, a fost încuiat într-un sertar, departe de ochii procurorilor.

Este vorba, între altele, despre un raport al Corpului de Control al primului-ministru, care sesizează "posibile fapte penale" în legătură cu acordarea unor finanţări şi garanţii, direct sau prin interpuşi, prin "Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. - IFN", lui Dumitru Bucşaru.

Dumitru Bucşaru este un afacerist apropiat de fostul preşedinte Traian Băsescu, care a şi intervenit pentru una din firmele sale care avea de recuperat bani de la CFR. Informaţia a apărut în presă în 2005, odată cu un memoriu al lui Bucşaru în care-i spunea preşedintelui ce probleme are cu CFR. Drept răspuns, Băsescu i-a trimis ministrului Transporturilor o notă în care-i cerea să analizeze situaţia.

Liantul dintre Băsescu şi Bucşaru a fost însă Elena Udrea, şefa cancelariei prezidenţiale în aprilie 2005. Udrea era avocatul lui Dumitru Bucşaru, fapt pe care l-a recunoscut într-o discuţie telefonică cu Mircea Badea, realizatorul emisiunii În gura presei, de la Antena 3.

Dumitru Bucşaru a fost plasat în arest la domiciliu, vineri, la cererea procurorilor DNA, după ce joi a fost reţinut pentru 24 de ore. Aceştia îl acuză de bancrută frauduloasă şi distrugere, prejudiciul fiind estimat la 1,5 milioane de lei.

Cine este Dumitru Bucşaru

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close