Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Gravitatea faptei lui Dan Diaconescu, din perspectiva justiţiei din România

Sinteza zilei: Gravitatea faptei lui Dan Diaconescu, din perspectiva justiţiei din România

Sinteza zilei: Gravitatea faptei lui Dan Diaconescu, din perspectiva justiţiei din România
04 Mar 2015   •   22:36

Mihai Gâdea a vorbit, în ediţia de miercuri a emisiunii "Sinteza Zilei", despre condamnarea lui Dan Diaconescu la 5 ani şi jumătate de închisoare cu executare, la care se adaugă alţi cinci ani în care i se interzice desfăşurarea oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, într-un dosar de şantaj.

Gâdea a arătat, în emisiune, ce alte fapte au fost pedepsite în justiţia din România cu 5 ani de închisoare, dând ca exemplu cazul lui Ionuţ Vasile Oprişan, un violator în serie din Suceava, şi cel al lui Adrian Florin Cozma, un alt violator care a profitat în repetate rânduri de o fetiţă de 14 ani, ameninţând-o că îi va ucide mama.

"Nu sunt un expert în drept şi încerc să înţeleg la nivelul opiniei publice. (...) Care e gravitatea faptei lui Dan Diaconescu, din perspectiva justiţiei din România?", a întrebat Mihai Gâdea.

"Consideraţi că justiţia este independentă? Ar trebui să mai vorbim despre modul în care îşi face datoria Justiţia?", este întrebarea pe care a lansat-o Mihai Gâdea în emisiune şi pe pagina sa de Facebook şi la care a invitat telespectatorii să răspundă cu cea mai mare sinceritate.

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe lângă condamnarea la închisoare cu executare a fondatorului PP-DD, şi interzicerea desfăşurării de către acesta a oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei de cinci ani şi şase luni.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close