Antena 3 CNN Actualitate Spitalul "Sf. Maria” din Iaşi are nevoie de aparatură. Copiii din secţiile de terapie sunt ventilaţi manual

Spitalul "Sf. Maria” din Iaşi are nevoie de aparatură. Copiii din secţiile de terapie sunt ventilaţi manual

Spitalul "Sf. Maria” din Iaşi are nevoie de aparatură. Copiii din secţiile de terapie sunt ventilaţi manual
Sursa foto: Foto: vectorblog.org
30 Ian 2015   •   08:41

Spitalul de Copii Sfanta Maria din Iaşi se confruntă cu o gravă problemă: lipsa ventilatoarelor şi a monitoarelor de menţinere a funcţiilor vitale. În total ar fi trebuit să existe 60 de ventilatoare, însă spitalul are numai 7. Monitoarele de funcţii vitale sunt şi ele pe minus, din 40 de astfel de aparate, în spital sunt numai 8.

Medicii sunt nevoiţi să îi ventileze manual pe pacienţi, iar asta înseamnă paralizarea întregului sistem.

"Sunt zile în care ventilăm şi jumătate de oră, poate şi mai mult. Şi două sau trei ore, dacă nu este aparat. În funcţie de cât este nevoie, de câte colege suntem. Nu e vorba ca e obositor, e vorba că trebuie să fim prezenţi şi la alţi bolnavi care au nevoie de tine în acelaşi timp", a spus o asistentă.

În Secţia de terapie acuta există un ventilator, necesarul fiind de 40. În ceea ce priveşte monitoarele de funcţii vitale, în Sectia de terapie acută există două monitoare, necesarul fiind de 10, iar în ATI sunt 6 monitoare, necesarul fiind de 30. (..:) S-au făcut demersuri către Ministerul Sănătăţii şi se aşteaptă răspuns", a afirmat Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfânta Maria.

Spitalul are în vedere achiziţionarea din fonduri proprii a două ventilatoare şi două monitoare, însă chiar şi aşa tot nu este de ajuns.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close