Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, către delegaţia FMI: Tocmai m-am întors de la Bruxelles. Semnalele sunt pozitive

Traian Băsescu, către delegaţia FMI: Tocmai m-am întors de la Bruxelles. Semnalele sunt pozitive

Traian Băsescu, către delegaţia FMI: Tocmai m-am întors de la Bruxelles. Semnalele sunt pozitive
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Ian 2012   •   11:09

Delegaţia FMI a purtat discuţii cu preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului le-a spus reprezentanţilor delegaţiei FMI, BM şi CE că semnalele de la Consiliul European informal de la Bruxelles sunt pozitive şi că, probabil, imaginea UE şi a zonei Euro va fi upgradată de către investitori.

"Tocmai m-am întors de la Bruxelles (de la lucrările Consiliului European informal - n.r.) unde semnalele sunt pozitive. Am ajuns la o înţelegere în cele din urmă şi cel mai probabil imaginea UE şi a zonei Euro va fi upgradată de către investitori. Am introdus câteva reguli în interiorul UE care sunt foarte apropiate de regulile FMI", a declarat preşedintele Băsescu, citat de Mediafax.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, i-a transmis şefului statutului că este evident faptul că angajamentul României de a-şi asuma regulile stricte ale UE privind managementul economic este în măsură să trimită semnale pozitive din partea României în toată lumea.

Traian Băsescu va face declaraţii de presă la ora 17.00. Urmăriţi pe www.antena3.ro declaraţiile şefului de stat

Coaliţia l-a mandatat ieri pe premierul Emil Boc să negocieze cu FMI majorarea pensiilor şi salariilor de la 1 aprilie.

Despre majorarea salariilor şi pensiilor s-a discutat şi în luna noiembrie 2011, când liderii coaliţiei de guvernare au convenit că salariile bugetarilor şi pensiile ar putea fi majorate în primul semestru al anului 2012, după vizita din aprilie a FMI, dacă nu vor exista "derapaje mari" în Europa şi în România în privinţa creşterii economice.

Această variantă a fost inclusă deja în raportul elaborat de Guvern la proiectul de buget pentru 2012, stabilindu-se că "salariile din sectorul public şi pensiile vor fi majorate prudent în cursul acestui an".

Vezi cât vor primi în plus bugetarii, dacă salariile vor creşte cu 5%

 




×
Subiecte în articol: FMI Jeffrey Franks majorare salarii
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close