Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, la depunerea jurămintelor: Numai prin austeritate şi solidaritate putem ieşi din criză (VIDEO)

Traian Băsescu, la depunerea jurămintelor: Numai prin austeritate şi solidaritate putem ieşi din criză (VIDEO)

Traian Băsescu, la depunerea jurămintelor: Numai prin austeritate şi solidaritate putem ieşi din criză (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Sep 2010   •   12:25


Traian Băsescu a ţinut un discurs la finalul depunerii jurămintelor. El a început prin a le mulţumi foştilor miniştri pentru eforturile depuse. Preşedintele a menţionat că numai prin austeritate, România va putea ieşi din criză şi i-a îndemnat pe noii miniştri să le explice românilor că este nevoie de ?solidaritate?.

?Numai prin austeritate putem obţine o creştere. (...) Fac apel la fermitate şi la capacitatea de a le explica românilor că avem nevoie de austeritate şi solidaritate?, a declarat Traian Băsescu. ?Trebuie să se înţeleagă că o perioadă de criză nu poate fi trecută de o naţiune fără solidaritate?, a adăugat liderul României.

Preşedintele Băsescu a făcut şi o serie de precizări. "S-a mers pe ideea reducerilor veniturilor bugetarilor. În acest condiţii, mi-a fost greu să accept ce s-a întâmplat luna trecută, adica plata stimulentelor pentru cei din ministerul Muncii şi Finanţelor. (...) E inadmisibiul ca anumite sectoare să-şi prezerve favoruri. (...) Mi s-a părut penibil că cele două ministere au acordat stimulente pentru brava activitate de a nu-şi îndeplini obligaţiile?, a declarat Traian Băsescu.

?Vreau să mai atrag atenţia că nici un ministru nu este lansator de subiecte de dezbatere, atâta vreme cât ele nu au fost stabilite în Guvern. Unitatea echipei este fundamentală?, a adăugat preşedintele.

"Măcar în perioada de austeritate, aplicaţi austeritatea pentru toţi. Atât vă cer, domnule prim-ministru, în modul cel mai ferm", i-a spus Traian Băsescu premierului, la sfărşitul ceremoniei de depunere a jurământului de către noii miniştri.



Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: ministri
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close