Antena 3 CNN Actualitate "Trăim într-un delir juridic la vârf generalizat". Lucruri spuse cu curaj şi demnitate de profesorul universitar Corneliu-Liviu Popescu

"Trăim într-un delir juridic la vârf generalizat". Lucruri spuse cu curaj şi demnitate de profesorul universitar Corneliu-Liviu Popescu

"Trăim într-un delir juridic la vârf generalizat". Lucruri spuse cu curaj şi demnitate de profesorul universitar Corneliu-Liviu Popescu
de S.T.    |    07 Iun 2015   •   19:21
Corneliu-Liviu Popescu, profesorul universitar care şi-a rugat confraţii să facă donaţii pentru Mariana Rarinca, victimă nevinovată a unor magistraţi, a acordat un interviu jurnalistului Adrian Ursu, realizator al emisiunii "Secvenţial".

"Trăim într-un delir juridic la vârf generalizat", susţine Corneliu-Liviu Popescu.

"Nu cred că putem vorbi de normalitate în condiţiile în care reguli de bază ale procesului penal, ale egalităţii de arme, ale respectării drepturilor fundamentale sunt încălcte de cei care sunt în funcţiile care ar trebuie să le respecte. Mă refer la doamna preşedintă a ÎCCJ care de peste un an s-a declarat parteneră de nădejde totală şi necondiţionată a parchetelor în general, a DNA-ului în special, deci a uneia dintre părţile din procesul penal. Mă refer şi la procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (Laura Codruţa Kovesi- n.red.) care, într-o rafală de 3 interviuri, a afirmat că dacă va fi nevoie procurorii DNA vor aresta şi 1.000 de persoane", a declarat profesorul Corneliu-Liviu Popescu.

Vă amintim că profesorul Liviu Popescu le-a cerut colegilor săi de profesie să se solidarizeze cazului Rarinca, cel care provocase extrem de multă revoltă.

"Sunt avocat, deci imi sterg lacrima, ma trezesc si actionez. Apar. Ajut oamenii. Vreau sa o rog public pe Doamna Mariana RARINCA, victima a unor magistrati, sa isi deschida un cont de donatii. Vreau sa le/ii rog public pe toate/toti Consorele/Confratii avocate/avocati sa facem inca odata dovada nobletei noastre si a profesiei noastre si sa facem in scurt timp donatii substantiale victimei. Asa o putem ajuta imediat", expunea avocatul într-o scrisoare adresată tuturor avocaţilor.

Profesor de drept: Doamna Rarinca, victimă nevinovată a unor magistraţi

În interviul acordat emisiunii "Secvenţial", profesorul spune lucruri cu curaj şi demnitate despre un sistem care, din păcate, s-a lăsat sufocat de laşitate şi complicităţi.


Citeşte şi:

Apel la luciditate al unui profesor de drept. Autorul eratei lui Traian Băsescu - ilegal în CCR!

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Secvenţial cu Adrian Ursu"

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close