Antena 3 CNN Actualitate Trei români - arestaţi în JAFUL SECOLULUI. Prejudiciul este de 300 milioane de euro

Trei români - arestaţi în JAFUL SECOLULUI. Prejudiciul este de 300 milioane de euro

Trei români - arestaţi în JAFUL SECOLULUI. Prejudiciul este de 300 milioane de euro
Sursa foto: Foto: extravaganzi.com
22 Ian 2013   •   16:08

Judecătoria Sectorului 5 (JS 5) a arestat, la cererea procurorilor DIICOT, trei români, suspectaţi că ar fi autorii jafului de la muzeul Kunsthal din oraşul olandez Rotterdam, care au sustras, printre altele, opere de mare valoare semnate de Picasso, Matisse, Monet şi Gauguin.
   
Surse judiciare au declarat că Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura centrală a reţinut, împreună cu Direcţia Generală de Combatere a Crimei Organizate, trei bărbaţi, cetăţeni români, pe care îi suspectează ca fiind autorii jafului de mari proporţii de la la muzeul Kunsthal.
   
Potrivit surselor citate, cei trei bărbaţi, au primit, luni seară, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
   
"Poliţia Română, sub coordonarea DIICOT, a desfăşurat mai multe activăţi în cazul furtului unor tablouri dintr-un muzeu din Olanda, însă, pentru că cercetările sunt încă în curs, nu se pot oferi date suplimentare", a declarat  purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan.
   
Mai multe tablouri de mare valoare au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam, o instituţie care expune mai ales opere semnate de Pablo Picasso şi Vincent Van Gogh, anunţa, în 16 octombrie 2012, poliţia olandeză, citată de AFP.




×
Subiecte în articol: Rotterdam
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close