Antena 3 CNN Actualitate Turiştii străini, înselaţi constant de taximetrişti. Poliţia şi Protecţia Consumatorului parcă nu ar exista

Turiştii străini, înselaţi constant de taximetrişti. Poliţia şi Protecţia Consumatorului parcă nu ar exista

Turiştii străini, înselaţi constant de taximetrişti. Poliţia şi Protecţia Consumatorului parcă nu ar exista
Sursa foto: Foto: VideoNews
11 Noi 2011   •   23:03

Când un străin urcă într-un taxi din România e ca şi cum ar striga în gura mare că vrea să fie jefuit. Reporterii Observatorului s-au transformat vineri, pentru câteva ore, în turişti ciprioţi. Ce a urmat este greu de închipuit. La Gara de Nord, în timp ce un taximetrist ne distrăgea atenţia, un alt bărbat a încercat să ne jefuiască.

Ora 12.00, Gara de Nord. Reporterul deghizat în turist face primii paşi în capitală. În mai puţin de 1 minut e racolat de un taximetrist pirat, extrem de insistent.

Turiştii străini sau românii din provincie pe faţa cărora se poate citi că sunt pierduţi în Bucureşti, sunt cea mai uşoară pradă.

Din patru curse făcute ca turist străin, reporterul nostru a fost înşelat la trei. Taximetriştii nici măcar nu s-au mai sinchisit să dea restul.

Dar emoţiile abia începeau. Ce avea să urmeze întrece orice imaginaţie.

În timp ce taximetristul îi distrăgea reporterului atenţia, un alt bărbat, a încercat să-l jefuiască.

Am căutat ajutorul unui reprezentant al firmei de pază de la gară, aflat la o aruncătură de băţ de locul incidentului. Omul însă, s-a jurat că nu a văzut nimic.

Puţini dintre străinii păcăliţi de taximetrişti fac plângere la Poliţie sau Protecţia Consumatorului, aşa că nimeni nu ştie nici măcar câţi turişti veniţi la Bucureşti au fost înşelaţi.

Află ei, pe pielea lor, iar a doua oară ştiu să se ferească. Sau măcar ştiu să nu mai vină...

Printre victimele taximetriştilor bucureşteni se numără şi un funcţionar al Băncii Mondiale. Bărbatul a reclamat la Poliţie acum câteva săptămâni că şoferul taximetrului pe care l-a luat de la aeroport nu i-a dat bon fiscal, ba chiar l-a bruscat în momentul în care i-a solicitat hârtia.

 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close